hur man mäter djupet i ett sår

Ett sår djup definieras som avståndet från hudens yta till botten av såret. Inledningsvis kan mätningar av ett sår djup användas som ett sätt att bedöma svårighetsgraden av såret. Som läkning fortskrider tjänar dock mätning av ett sår är djup som ett sätt att mäta mängden av healing som har ägt rum och att utvärdera framgången för en viss behandling. Enligt boken "Sårbehandling: En Collaborative Practice Manual", den bästa metoden för att mäta dessa förändringar är "klockan metoden" som beskrivs nedan.
1.
Placera patienten så att såret är synlig och tillgänglig och patienten är bekväm.
2.

Tag på handskar och ta bort förbandet över såret, som bör placeras i den disponibla smittförande avfall väska.
3.
Rengör såret noggrant med koksaltlösning och den 18-kalibrig kanyl.
4.
När såret är rent och alla obstruktiv Materialet har rensats bort, börja med att hitta den djupaste platsen i såret. Denna plats kan ändras vid senare mätningar som såret börjar fylla i.
5.
Sätt den flexibla anordningen in i såret, vilket gör att den är uppradade vinkelrätt mot kanten av såret .
6.
Säker här enheten på plats mot såret kanten med dina fingrar.
7.
Rada upp såret mätningen linjalen längs enheten och registrera mätningen.
8.
Upprepa denna procedur för en utsedd ytterligare fyra fläckar längs olika sidor av såret: vid 12:00, 3:00, 6:00 och 9:00 positioner
9
Kasta pinnen och mätning härskare i. . det smittförande avfall påsen, oskadliggör sprutan och koksaltlösning i vassa medicinska sopsäck
10
Applicera en ny på såret

. . . Tips och varningar


 • Wounds med mindre än. 2 cm djup som inte bör utsträckning mätas, men endast registreras som "<0,2 cm".
 • Även, minskningar i såret djup allmänhet anses vara ett tecken på en progression i healing, vissa faktorer som inte till den helande progression kan också påverka såret djup. När ett sår genomgår debridering (där död vävnad tvingats bort) djupet av såret kommer vanligtvis att öka. När ett sår fylls med granulationsvävnad kommer såret djup minska i takt med såret fyller i, som en flodbädden samla sediment.
 • Enligt en artikel i "Advances in Hud Wound Care" tidskrift, de som mäter sår djup bör vara förtrogna med den kritiska anatomi och anatomiska strukturer runt såret webbplatsen så att du sätter in spelar bomullstuss inte medföra några ytterligare skador.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.