monovision kontaktlins information

När vi når vårt mitten av fyrtiotalet har de flesta av oss förlorat förmågan att fokusera på nära håll. Detta tillstånd kallas presbyopi (grekiska för "gubben ögon"). Det finns flera behandlingsalternativ som finns, inklusive progressiva glasögon och progressiva kontakter. En mindre kända och mer exotiska klingande är behandlingsalternativ monovision kontaktlinser montering. Detta är hur det fungerar

Det börjar med Brain

Hjärnan är ständigt behandlas separat och unika bilder från varje öga. Tänk på ögonen som två videokameror fritt levande bilder till en central produktion studio.

Eye Dominance

Precis som vi är höger eller vänster hand, är vi också höger eller vänster ögon. Den dominerande öga passerar bilden till hjärnan från 14 till 21 millisekunder snabbare och därmed blir den viktigaste referenspunkten för vår vision.

Monovision Kontaktlinser Fit

Den dominerande öga kommer att göra merparten av arbetet, så läkare passar det med en kontaktlins att korrigera avstånd vision. Den icke dominerande öga, som normalt endast skulle ha förutsatt djupseende, är tjänlig nu med en kontaktlins för nära (behandlingen) vision.

Tillbaka till Studio

Hjärnan får nu två mycket olika bilder. En är klar på distans och suddiga på nära håll medan den andra är klart på nära håll och suddigt på avstånd. Hjärnan, som en tv-regissör, sömlöst växlar till beroende "kamera" passar det nuvarande behovet.

Monovision är inte för alla

Medan monovision utgör en bra kompromiss mellan avstånd och nära vision, att det vanligtvis inte levererar " bästa möjliga tydlighet på antingen avstånd. Det finns också en drop-off i djupseende och perifera seendet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.