vem som får mongolisk fläckar?

Mongoliska platser är en hudåkomma som orsakas av tät samlingar av pigmentceller. Dessa hudceller fyllda med melanin ut som födelsemärken när klustrade nära ytan av huden. Även om många föräldrar kan vara oroliga när de ser mongoliska prickar på sina barn, dessa märken har ingenting att göra med cancer eller någon skadlig påväxt hud

Vad är de?

mongoliska fläckar, som också kallas mongoliska fläckar eller mongoliska blå fläckar, är en platt födelsemärke som visas på många spädbarn. Dessa märken på över 70 procent av Native American, asiatiska, Pacific Island eller spansktalande spädbarn, som förekommer på endast omkring 10 procent av de europeiska spädbarn.

Symtom

Symptomen är vanligast blå eller grå fläckar som visas som födelsemärken , men vissa kan även vara gula eller bruna som gör vissa ser ut som blåmärken. Ingen smärta eller hälsoproblem är förknippade med mongoliska fläckar.

Infant grupper som påverkas mest

mongoliska fläckar finns på över 90 procent av infödda amerikaner, 80 procent av orientalisk asiater, 70 procent av latinamerikaner och 70 procent av spädbarn grupper från blandad ras grupper av afrikanska och någon av de nämnda andra grupper. Européerna ser detta villkor den minst, mindre än 10 procent. Nästan 95 procent av alla fall av barn som inte har drabbats puberteten.

Behandling

Den enda behandling som är tid. Det finns ingen anledning till oro eftersom det inte finns några hälsorisker, de flesta med mongoliska platser är borta före 5 års ålder, med endast mycket sällsynta fall återstående tidigare pubertet

gemensamma Felaktiga diagnoser

mongoliska fläckar kan ibland vara feldiagnosticeras som blåmärken. om de är en brun eller gul färg, särskilt eftersom de förekommer ofta på baksidan låren eller skinkorna.

Vuxna mongoliska Spots

långt flesta människor förlorar alla mongoliska fläckarna med antingen 5 års ålder eller puberteten. I ytterst sällsynta fall mongoliska fläckar kvar efter puberteten, då de är mest sannolikt bestående.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.