Hur identifiera nattliga svettningar

Nattliga svettningar är extrem svettning på natten då sömnen kläder och sängkläder bli blöt även om du inte är i alltför varma förhållanden. Nattliga svettningar, även kallad sova hyperhidros, är ett vanligt problem för många människor. Tillståndet kan vara obehagligt och irriterande men är inte ett vanligt tecken på några allvarliga problem. Nattliga svettningar kan orsakas av att ha för många filtar på sängen, med ditt hem för varmt, och även vissa läkemedel. I ett litet antal fall nattliga svettningar kan bero på något allvarligare som en hormonell obalans. Nattliga svettningar är också vanligt förekommande bland kvinnor genomgår klimakteriet
1.
Kolla själv. Nattliga svettningar kan bero på något du gör som bär varma kläder. Rökning kan göra dig mer mottaglig för nattliga svettningar, vilket kan vara överviktiga.
2.
Kontrollera dina läkemedel. Nattliga svettningar kan vara en biverkning av vissa läkemedel såsom antidepressiva och antipyrectics, som används för att sänka kroppstemperaturen. Andra läkemedel som kan orsaka nattliga svettningar inkluderar de som används för att sänka blodsockernivåerna eller reglera kroppens hormonnivåer.
3.
Se en läkare. Nattliga svettningar berör många människor någon gång under sin livstid, men om de inträffar på regelbunden basis, avbryta din sömn eller orsaka andra symptom som feber, är det bäst att uppsöka läkare.
4.

Kontrollera andra problem. Din läkare kan gå utöver de grundläggande fysisk undersökning. Andra villkor som orsakar nattliga svettningar inkluderar hiv /aids, stroke, tuberkulos, leukemi, Hodgkins lymfom och non-Hodgkins lymfom. Nattliga svettningar kan orsakas av skador på din autonoma nerver, överaktiv sköldkörtel, en bakteriell infektion som kallas brucellos, en sällsynt binjuren tumör som heter feokromocytom och endokardit, vilket är en infektion i slemhinnan i ditt hjärta. Andra möjliga orsaker måste uteslutas innehålla ett ben infektion som kallas osteomyelit, en benmärgstransplantation sjukdom som kallas myelofibros, carcinoidsyndromet, som kommer från en cancertumör, pyogenic abscess, som är en varfyllda hålrum orsakade av infektion, och syringomyelia, som är en vätskefylld cysta på ryggmärgen.

tips och varningar


 • Förhindra nattliga svettningar genom att undvika koffein, alkohol, varma drycker, sura eller kryddstark mat, vitt socker, tobak, marijuana och mättade och hydrerade fetter som finns i kött och margarin. Du bör också undvika varmt väder när det är möjligt, intensiv träning, stress och ilska.
 • Nattsvettning tillsammans med feber och oförklarlig viktminskning är tecken på ett mer allvarligt tillstånd som infektioner eller cancer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.