Hur övertyga läkaren av ett hormon obalans

Hormon obalans är ganska vanligt, men ibland kan det vara svårt att få en läkare att undersöka dig för ett hormon obalans. Om du tror att du har en hormonell obalans, är det viktigt att du övertyga din läkare att testa dig att undvika komplikationer

bli din egen Advocate


1.
Läs igenom listan av symptom hormon obalans och sätta en bock bredvid varje symptom att du ha. Anteckna när de började eller när de började bli problematisk. Det kan vara bra att skriva ner vilka symptom du har för ett par veckor innan du har ett möte och ange alla förändringar som du ser.
2.
Skriv ut dessa sidor eller skriva dem i en tidskrift och använda dem när du går till din läkarbesök.
3.
Diskutera med din läkare och förklara hur du känner med olika symptom och försöka märka dem baseras på mild, måttlig eller svåra bedömningar. Berätta för din läkare vad du tycker är fel, även om det är skrämmande. Delar er oro om en hormonell obalans.
4.
Fråga din läkare vad som kan göras för att avgöra om du har en hormonell obalans. Lyssna på vad din läkare har att säga och försöka att inte avbryta.
5.
Ta vilken provtagningar som din läkare beställningar så fort som möjligt så att de tester för att läkaren att se över . Detta kommer också att ge tid för din läkare att beställa ytterligare undersökningar om det behövs. Om testerna är negativa kan du också tala med din läkare om att ha gjort tester under loppet av några månader så att du kan ha dem gjort när man inte mår bra.
6.
Följ upp med din läkare för annan anställning om symtomen inte försvinner och testresultaten var negativa. De skulle kunna leta efter en annan orsak till dina hälsoproblem.

Tips och varningar


 • Om din läkare inte lyssnar på dig och du tror att du har ett medicinskt problem, försök att få ett andra utlåtande.
 • Ta med en familjemedlem eller vän med om du känner att du behöver stöd eller någon att förespråka för din räkning.
 • Även om du skränande tvinga en läkare att lyssna på dig, kan du försöka att kommunicera genom att hålla sig lugn och försöker hitta några gemensamma nämnare att samarbeta för att ta reda på vad som händer med din hälsa.
 • hormonnivåerna ofta fluktuerar, så det kan vara bra att ha gjort tester under loppet av några månader.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.