återhämtning efter cytostatikabehandling för bröstcancer

Cytostatika är att ta en eller flera droger som förstör cancerceller. Även om behandling vanligaste tillämpningen är att bekämpa cancer, vissa cytostatika läkemedel som också används för att bekämpa benmärgen och immunsystemet villkor system

biverkningar

Cytostatika biverkningar som skiljer sig från patient till patient, diarré, trötthet, håravfall, aptitlöshet, sår i munnen och illamående. Även om de flesta av dessa biverkningar försvinner när avslutad kemoterapi, kan vissa kvarstå under månader.

Komplikationer

Cytostatika komplikationer kan inträffa månader eller år efter behandlingen. De kan inkludera hjärta och njurproblem, sterilitet, lung-och nervskador och ökad risk att utveckla cancer igen.

Tidsplan

Återställning från cytostatikabehandling av bröstcancer kan ta år. Detta inkluderar de första veckorna eller månaderna av drogintag, följt av 5 till 10 år att ta mediciner för att minska risken återfall av cancer.

Smärta

Smärta efter kemoterapi ofta resultat av den använda droger och inaktivitet under och efter behandling. Läkare kan rekommendera åtgärder för att minska obehag, samtidigt som man gradvis låta patienten att öka den fysiska aktiviteten.

Behandling Plan

troget följa den föreskrivna behandlingen plan är en förutsättning för att helt återhämta sig från cytostatikabehandling för bröstcancer. Ta alla mediciner som planerat, delta varje medicinsk återbesök och diskutera eventuella problem med sjukvårdspersonal för att förhindra indrivning komplikationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.