effekterna av rökning på psoriasis

Psoriasis är en hudsjukdom som kännetecknas av röda, fjällande lesioner som kan utvecklas på huden hos nästan alla kroppens delar, och vara lätt eller svår till den grad att de lesioner täcker hela kroppen. Rökning kan leda till ökad risk för denna hudsjukdom

Betydelse

Psoriasis påverkar fler än 4,5 miljoner människor, varav de flesta är mellan 15 och 35, enligt Consumer Guide till plastikkirurgi. Cigarettrökning är utbrett bland psoriasispatienter, enligt resultaten av studier som publicerats i Archives of Dermatology i december 2006.

Risk

Enligt Archive of Dermatology studie att risken för rökare kontrakt psoriasis villkoret är högre än risken för icke-rökare.

Severity

Rökare som redan har diagnosen psoriasis har en mycket högre risk för att tillståndet är allvarligt, vilket innebär mycket värre hud symptom på större, grövre och mer folkrika lesioner. Storrökare löper en ännu större risk för svårighetsgrad.

Storlek och mängd av lesioner

skador är mer benägna att utveckla och sprida hos rökare "hud, eftersom rökning utarmar huden av syre och näringsämnen som den behöver för att stanna friska och slåss oegentligheter.

Antal utbrott

Psoriasis patienter som röker kan förväntas uppleva kronisk utbrott, medan den typiska rökfria psoriasis patientens upplevelser mindre allvarliga utbrott som kommer och går mer sällan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.