förebyggande övningar för en förskjutas axel

Om du har hoppat ur led axeln, kan dina chanser att på nytt skada vara ganska hög. Som en illa stukad fotled, kan detta skada lämna den omgivande vävnaden skadas så illa att det inte gör sitt jobb. Under din återhämtningsperiod, bör du inte göra övningar som inte har godkänts eller ordinerats av din sjukgymnast. När du har återhämtat, dock kan en vanlig behandling av måttlig motion minskar avsevärt dina chanser att re-skada. Att hålla musklerna i skuldra stark och flexibel kommer att skydda dig.

Styrka

Arbete för att bygga upp musklerna som stödjer rotatorkuffen. Tänk på att för mycket press i fel riktning lätt kan rubba din axel igen. Rekommenderad övningarna ingår i sidled väcker, skuldra shrugs, över huvudet pressen och främre axeln väcker. Använd antingen hantlar eller band motstånd. För alla dessa övning, använda lätta vikter med många repetitioner --- 18 till 20 procent in tre till fyra set. Du ska känna trött men inte utmattad i slutet av sista setet.
övningar och aktiviteter för att undvika finns några som trycker axeln upp och /eller baksida. Detta är det enklaste riktningen för axeln för att rubba. Några exempel övningarna ingår armhävningar, dips och pull-downs. Undvik brottning sport, som många brottas flyttar stress axeln i helt fel sätt.

Flexibilitet

skadad vävnad förlorar flexibilitet. Flexibla vävnader förblir elastisk, vilket innebär att din axel kan ta mer tryck innan de blev ur led. Använd försiktig stretching för att öka flexibiliteten i ditt rotatorkuffen. Dessa kan bestå av simning motioner, framåt och bakåt rycker på axlarna och röra ihop händerna bakom ryggen. För flexibilitet borrar, fortsätta sträckan eller rörelse i 45 till 60 sekunder, gör 3-4 repetitioner per övning. Du bör sträcka till den punkt av obehag, men inte till den grad av smärta.

Undvik starka sträckor som anstränga de muskler i axeln. Om du inte är tillräckligt flexibla för hela rörelseomfång i ett sträck, skala den tillbaka till en punkt av komfort. Till exempel, om du inte kan röra händerna bakom ryggen, håll ett bälte eller rep med båda händerna för att nå.

Säkerhet

En ur led axel är försvagande och lätt att re-skada. Även om du är ivriga att återvända till motion, lyssna på din läkare och sjukgymnast. Det tar grus att spela ont, men det tar mer grus att vänta på åskådarplats tills din kropp är redo. Likaså få kvalificerad undervisning att göra varje övning du inte är bekant med. Felaktig teknik kan lätt leda till ny skada axeln, eller skada något annat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.