gratis hem rättsmedel för en solbränd ansikte

Solbränna kan hända så snabbt att du redan kan brännas med den tid du kommer ihåg att smörja. Flera gratis solbränna huskurer kan hjälpa till att minska smärtan av en solbränd ansikte och underlätta din obehag. Hem åtgärder bör endast användas om huden inte är blåsor. Om du har blåsor i ansiktet, med hjälp av hem rättsmedel kan orsaka infektioner

Cool It Down

Kylning av huden kan hjälpa till att lindra smärta i samband med solbränna. Applicera en kylklamp i ansiktet, hålla isen pack i ett område i fem till 10 minuter. Hemlagad is förpackningar kan göras med hjälp av frysta grönsaker paket eller genom att sätta is i en återförslutningsbar plastpåse och täcker påse med en tvättlapp.

svala bad och komprimerar kan också minska solbränna smärta. Komprimerar kan göras genom att köra en tvättlapp under kallt vatten, vrida ur den och tillämpa den på ansiktet. Mjölk kan användas i stället för vatten. Mjölk hjälper solbränd hud genom att erbjuda ett protein film som lugnar huden. Om dina läppar eller ögonlock har bränts, kan en sval, blöt tepåse vara lugnande.

Ta bort Sting

En beläggning av ättika appliceras på huden kan bidra till att undanröja sting av en solbränd ansikte. Häll en liten mängd ättika till en bomullstuss eller trasa och tillämpa den på ditt ansikte så ofta som behövs. Kontrollera att du undvika att få ättika i dina ögon. Trollhassel kan också användas om ättika är inte tillgänglig.

Tillämpa gurka eller äpple skivor kan bidra till att minska smärtsamma solbränna symtom. Lägga bakpulver i badvattnet är en traditionell metod för att lugna hudirritationer. Även bakpulver badet inte kan vara praktiskt att behandla en solbrända ansikte, kan du fortfarande dra nytta av den lugnande egenskaper bakpulver genom att tillämpa ett bakpulver pasta i ansiktet. Tillsätt tillräckligt med vatten till en halv kopp bakpulver för att göra en tjock pasta. Badda klistra på huden, ta bort den efter 10 till 15 minuter. Försiktigt klappa ansiktet torrt med en handduk och applicera fuktighetskräm.

Återfuktning

Solbränd hud har en tendens att torka ut snabbt, vilket resulterar i klåda förutom smärtan från de brinna. Återfukta ansiktet flera gånger varje dag för att förhindra att huden blir för torr. Aloe vera, antingen i grädde form eller tas direkt från en Aloe Vera, hjälper återfukta och läka skadad hud. Om aloe vera är inte tillgänglig kommer någon fuktighetskräm du har på handen arbeta för att hålla ditt ansikte hydrerad. Enligt University of Maryland Medical Center, innehåller aloe föreningar som hjälper stoppa smärta och inflammation i huden. E-vitamin kapslar främja läkning och även återfuktar huden. Klipp upp vitamin kapslar och tillämpa flytande vitaminer i ansiktet två gånger varje dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.