hur man behandlar en fästing problem

Fästingar är parasiter som lever på blod av fåglar, reptiler och däggdjur, inklusive husdjur, husdjur och människor. Fästingar kan sprida sjukdomar som borrelia, när de infektera en ny värd, enligt Tickinfo. com. Fästingar ta tre år att utveckla från larver till vuxna, men vuxna fästingar kan sprida sjukdomar inom 24 till 72 timmar som är förenade med en värd, enligt en artikel av läkare Matthew Gammons och Gohar Salam för American Family Physicians. Det är därför det är viktigt att ta bort fästingar så fort som möjligt.

ta bort fästingar


1.
Om en eller flera fästingar är ansluten till din hud, använd en pincett för att dra varje enskild bocka av huden genom att dess huvud eller mun. När du tar bort fästingen, se till att ta ut sina språkrör, eftersom det skulle kunna bli inbäddade i huden. Också inte vrida eller klämma fästingens huvud när du tar bort fästingen, eftersom huvudet kan avge vätskor som innehåller smittämnen, enligt Matteus Gammons och Gohar Salam.
2.
Efter att en fästing, placera den i en flaska alkohol, flaska eller plast plastpåse. Att sätta bocken i en flaska alkohol kommer att döda det, enligt Drsfostersmith. com. Håll flaskan med alkohol eller flaskan där du har placerat kryss eftersom fästingen kan testas senare för infektiösa agens i ett laboratorium eller hälsodepartementet.
3.
När du har helt bort fästingar från huden, tillämpa en antiseptisk lösning på huden för att förhindra infektion. Om du har tagit bort en eller flera fästingar från ett djur, kanske du vill använda en antibiotisk salva till bilagan webbplatsen.
4.
Om en fästing språkrör har blivit inbäddade i huden, ta bort den så fort som möjligt. Även smittämnen finns vanligen i kroppen eller huvudet av fästingen kan en fästing språkrör orsaka en sekundär infektion, enligt US Army Center för friskvård och förebyggande medicin.
5.

vänta en månad innan du kastar bort en fästing eftersom detta är den tid det tar för en fästing sjukdom, till exempel borrelia, ska visas, enligt den amerikanska armén Centrum för främjande av hälsa och förebyggande medicin.
6.
Om du tror att du har fästingar i ditt hem eller gård, använd ett insektsmedel med DEET på huden och /eller kläder för att förhindra parasiter från att fästa på huden.

tips och varningar


 • Om du utvecklar en welt eller hudutslag som följd av ett fästingbett, använda hydrokortison spray för att minska känslor av klåda och irritation.
 • Ta ditt husdjur till en veterinär årligen för att få kontrolleras för fästingar och andra parasiter.
 • Försök att undvika att använda fingrarna för att ta bort en fästing från huden. Om du har en akut situation där du behöver använda fingrarna, placera en bit toalettpapper över din hand under demonteringen.
 • inte sätter vaselin, alkohol eller lidokain direkt på en fästing eller prova att bränna fästingen eftersom detta kan göra att den utsöndrar saliv smittförande ämnen.
 • Sök medicinsk hjälp om du får feber, svullna lymfkörtlar, muskelsmärta och /eller tecken på förlamning efter att ta bort en fästing, enligt MedlinePlus .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.