sjukgymnastik övningar för en frusen skuldra

Sjukgymnastik för frusen skuldra är en måttligt viktig del av behandlingen för sjukdomen. När den görs rätt, kan det förbättra rörligheten i axeln och minska återhämtningstid. Men du bör alltid rådgöra med din läkare innan du försöker några övningar, kan du försöka ändå övningar hemma som hjälper ditt tillstånd förbättras i en kortare tid

Vad är frusen skuldra?

Frusen skuldra är en något mystisk sjukdom som kännetecknas av en stelhet i lederna eller förlust av rörelse i axeln. Ibland är det åtföljs av smärta eller domningar. Frusen skuldra människor i åldern 40 till 60, men verkar inte diskriminera på grund av kön, ras eller arm dominans. Vissa medicinska sjukdomar som diabetes, Parkinsons sjukdom, hjärt-och sköldkörtelproblem kan höja risken.

Inträffar när ledkapslar tjockna och börjar kontrakt, besöksförbud lederna flexibilitet. Med tiden armen förlorar sakta mer och mer rörlighet tills axeln blir frysta helt och hållet. Villkoret kommer så småningom att förbättra på egen hand, men återkommande är vanligt. Sjukgymnastik och smärtbehandling i allmänhet föreskrivs för ett fall av frusen skuldra.

Sjukgymnastik för frusen skuldra

Ibland, vissa olyckor som skadar axeln, kan dess leder eller ligament, immobilisera den och skapa frusen skuldra. Det är därför läkarna ofta råda utövandet av de skadade gemensamma snarast säkert som möjligt. Även om frusen skuldra har utvecklats, kommer läkare ordinera fortfarande ofta rörelse och aktivitet. Även om villkoret kommer så småningom läka sig själv kan det ta månader eller år. Fysisk aktivitet kan påskynda processen, men det är viktigt att inte överdriva eller du kan riskera ytterligare skador.

Sjukgymnast kan ibland intensifieras genom smärta blockerare för att döva smärtan orsakas av stretching.

För att förbereda för motion, tillämpas första gången en del värme till axeln och armen. Du kan göra detta genom att ta en varm dusch, eller genom att tillämpa en värmedyna. Detta kommer att lossa vävnader och tillåta dem att sträckas ytterligare. Gör detta 10 till 15 minuter före stretching.

Börja med en övning som kallas den viktade pendeln. Slappna shoulde rmuscles medan du står eller sitter rakt, men håll din arm vertikala och ganska nära kroppen. Swing armen bakåt, sedan framåt, sedan från sida till sida. Aldrig förväg mer än sex inches i någon riktning. Upprepa denna övning i fem minuter upp till två gånger om dagen så du känner dig bekväm. Efter tre till sju dagar, kan du börja långsamt att lägga vikt på armen varje vecka samt en större diameter på rörelsen. Var noga med att inte överstiga 18 till 24 inches.

Efter denna övning kan du göra mer passiv sträckor. Du kan prova armhålan stretch, vilket innebär att lyfta din påverkade armen med din goda arm på en yta bröst hög. Sakta böjer på knäna för att öppna armhålan. Upprepa detta så många gånger som du känner dig bekväm, försöker gå lite längre varje gång.

Du kan också prova ett finger promenad. Med hjälp av en mur omkring tre fjärdedelar av en armlängd sätt, använda fingrarna för att krypa upp väggen tills armen är i axelhöjd.

Kom ihåg att när du utför övningar bör du aldrig driva din kropp längre än det kan gå. Det är också klokt att ha läkare tillsyn eller specifika instruktioner och ändringar i övningar för ditt fall.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.