hypertoni & Wilsons temperatur syndrome

Något samband mellan högt blodtryck och Wilson's Temperatur syndrom hänger på den senares legitimitet som en sköldkörtel villkor. Studier har kopplat hypertoni med sköldkörtelproblem, som Wilsons Temperatur syndrom hävdar att vara, men medicinsk vetenskap närvarande vägrar att erkänna syndromet som en medicinsk åkomma i sin egen rätt

Hypertension

Om du har fått diagnosen hypertoni, eller högt blodtryck, betyder det att blodet motstår pumpningen av ditt hjärta med för mycket kraft. Obehandlat högt blodtryck kan utlösa förödelse i hela kroppen. Skador på blodkärlen kan leda till organsvikt, stroke eller synförlust, medan den extra belastningen på hjärtat att pumpa blod mot ett högre tryck kan orsaka eventuell hjärtsvikt. Eftersom hypertoni sällan presenterar symtom tills den når ett långt framskridet stadium, kan detta skada gå i åratal utan att den drabbade aldrig förverkliga den.

Orsaker och behandling

De flesta fall av hypertoni uppträda under inga kända skäl. Denna form av sjukdomen kallas primär eller essentiell hypertoni och tenderar att smyga på sina offer genom åren. I en annan form som kallas sekundär hypertoni, kan vissa läkemedel (laglig och olaglig) eller sjukdomar få blodtrycket att stiga plötsligt.

Behandlingen kan kräva en kombination av medicinering och livsstilsförändringar. Mediciner kan hjälpa genom att sänka blodvolym, avkopplande och växande blodkärl, eller minska hjärtfrekvens. Patienterna kan också ha att minska saltintaget, motionerar mer, eller sluta röka.

Wilsons Temperatur syndrom

Wilsons Temperatur syndrom, en grupp av 37 förhållanden och symtom relaterade till låg kroppstemperatur, identifierades första gången av Dr . E. Denis Wilson. Dr Wilson sägs att ämnesomsättningen normalt tenderar att sjunka i tider av stress, men i vissa fall den vägrar att återvända till normala nivåer efter att stressen har passerat. Dr Wilson menar att detta syndrom är en form av hypotyreos, sänkt ämnesomsättning orsakas av en underaktiv sköldkörtel. Wilson rekommenderar behandling med sköldkörtelhormon trijodtyronin (T3).

Förhållande till hypotyreos

Wilsons Temperatur syndrom har kommit i skottgluggen genom det medicinska samfundet. The American Thyroid Association har krossat Dr Wilsons teorier i ett pressmeddelande anger, "Teorin föreslås att förklara detta villkor är i strid med etablerade fakta om sköldkörtelhormon. " Uttalandet påpekar att det normala intervallet för människans kroppstemperatur är mycket bredare än Dr Wilson hade övervägt, medan oroat att behandling med T3 för ett icke-existerande sjukdom kan vara farlig.

Möjligt samband

Studier har visat en Förhållandet mellan hypertoni och hypotyreos. En undersökning av 477 kvinnor med sköldkörtelproblem funnit ett samband mellan avläsningarna av blodtryck och sköldkörtel hormonnivåer. Om framtida forskning finner Wilsons Temperatur syndrom en hypothyroid sjukdom, kan finna innebär en interaktion med hypertoni.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.