hur man blir en lever givare

Donera en del av levern till en person som desperat behöver en levertransplantation är en av de enskilt mest osjälviska handlingar en person kan göra . Eftersom operationen inte utförs under undantagsförhållanden och /eller extrema förhållanden , är andelen framgångsrika transplantationer från levande donatorer hög
1 .
överväga att donera en del av levern till ett älskat en i nöd , om du är förälder , syskon , vuxna barn eller en längre familjemedlem .
2 .

vet att om du inte genom släktskap men är känslomässigt bundna till någon som behöver en lever , går det utmärkt att givare och mottagare matcher fortfarande göras med antagna familjemedlemmar, makar eller vänner för livet .
3 .
Utvärdera ditt hälsotillstånd. Om du har högt blodtryck, diabetes , njurproblem , hepatit eller aids , eller om du är ( eller har varit ) en alkoholist och /eller missbrukare , kommer du troligen olämplig att ge blod levern .
4 .
volontär till ett blodprov . Du behöver inte nödvändigtvis ha samma blodgrupp som mottagaren , men du måste ha en kompatibel typ .
5 .
genomgå en fullständig fysisk , inklusive vävnadstypning , antikroppar screening , urinprov , EKG och psykologisk utvärdering .
6 .
kommer till sjukhuset , tillsammans med levern mottagaren , tidigt på morgonen när givaren operationen börjar första .
7 .
Var förberedd och readied för operationssalen . En intravenös ( IV ) röret kommer att startas , och du kommer att somna in. Du vaknar upp på uppvakningsavdelningen och flyttas till en kirurgisk intensivvårdsavdelning natten .
8 .
räknar med att stanna på sjukhuset en vecka och vara helt återställd efter fyra till sex veckor .
9 .
Förvänta levern att regenerera tillbaka till sin normala storlek inom två till tre månader. Nya blodkärl kommer också att utveckla .
10 .
planerar att återvända till arbetet inom fyra veckor om du har ett skrivbord arbete och åtta veckor om du gör mer ansträngande arbete .

tips och varningar


 • För mer information om organdonation , ring Förenade nätverket av Organ Sharing på (888 ) TX-INFO 1 .
 • inte lyfter något tunga eller delta i kontaktsporter i minst sex veckor efter operationen .
 • En givare har mindre än en 1 procent chans att dö från det tappats.
 • Om du har några frågor eller funderingar, kontakta en läkare eller annan sjukvårdspersonal innan ägnar sig åt verksamhet som rör hälsa och kost. Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.