Hur man vet om en hjärnoperation är smärtsamt

Hjärnkirurgi är en av de läskigaste verksamheten en person kan uthärda . Medan tanken i sig är skrämmande , är hjärnkirurgi nödvändigt för att bekämpa vissa cancerformer , offer stöd för stroke och hjälpa skallskador offer leva ett normalt liv . Människor som måste genomgå en hjärnoperation och deras anhöriga vill veta om hjärnoperation är smärtsamt . Det korta svaret är inte så mycket som man kan tro
1 .
Hjärnan är centrum för känslor , medvetna och omedvetna funktion , tänkande och minne . Din hjärna är anledningen till att du känner igen och känner smärta , men konstigt nog , inte din hjärna inte har någon smärta receptorer av sina egna .
2 .
Fråga din läkare och neurokirurgen som kommer att utföra operationen hur ont du kan förvänta dig . Hjärnkirurgi utförs med patienter när de är vakna och sover . Under operationen kommer du att ha narkos , antingen lokal eller allmän . Hursomhelst , kommer du att känna något under en hjärnoperation.
3 .
Läs mer om postoperativ smärta . Återigen är det mindre än du kanske tror . Du kommer att ha en huvudvärk i några dagar , och det kommer att vara mycket stark . Lyckligtvis kommer du att kunna ta smärtstillande för att hantera smärtan . Inget för starkt, dock. Läkarna vill att du ska vara uppmärksam .
4 .
Om du känner någon som har genomgått en hjärnoperation du kan fråga dem om smärtan , eller kan du gå med i en stödgrupp .
5 .
Använd hjälpsam webbplatser som hjärna och neurokirurgi Information Center , bättre hälsa eller någon av de välkända , trovärdig online sjukvårdsresurser.
6 .
läsa böcker. Om du vill lära dig mer om hjärnkirurgi och den smärta som är inblandade , kan du försöka böcker som " hjärnkirurgi : omfattande och praktisk vägledning för hjärnkirurgi patienter, deras familjer och Läkare "eller " en hjärnoperation för nybörjare och stora operationer för Minderåriga. "

tips och varningar


 • Ställ så många frågor från läkare och neurokirurgen som du kan. De är din bästa källa för information .
 • Följ alla anvisningar från läkare och kirurger före operationen för att undvika komplikationer .
 • Var inte rädd att be om hjärnans kirurgens meriter och referenser . Det är din hjärna vi pratar om .
 • Låt inte hjärnkirurgi vänta . Om din läkare anser att du är en kandidat för hjärnkirurgi du skulle vara klokt att ha operationen så snart som möjligt .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.