Planera din återhämtning

Visst , läker tiden alla sår , men det är inte vad du vill höra när man är upplagd i sängen . Lyssna noga på alla instruktioner från din läkare innan operationen. Nu är det också dags att be om hjälp
från familj och vänner
1 .
Rådgör med din läkare om de bästa lösningar och vägar till återhämtning som är specifika för din situation .
2 .
Säkra alla rätt mediciner efter en mindre operation . Om du delar en säng , övertyga dina bedmate att det är en bra idé för dig att ha sängen för sig själv medan du återhämta sig. Håll förfriskningar lagras av sängen , och överväga att anlita en vaktmästare om du inte har någon att vänta på dig .
3 .
För större operation , säkert alla smärtstillande . Det är sannolikt att vara mycket starkare än mindre operation medicin . Du kommer inte att kunna köra , och biverkningar kommer sannolikt att omfatta dåsighet och förstoppning. Rådgör med din läkare om att lagra en del av ditt eget blod eller blod från en utsedd givare i förväg om en planerad kirurgi . Överväg kirurgisk sjuksköterska och vilken roll du vill henne att spela utöver de minimikrav . Hon kommer att bära dig ändå pre-op till återvinning , så behandla henne väl-som en familjemedlem. Hemma , titta in hyra en sjukhussäng , om det behövs . Annars är det en bra idé att sova ensam . Du kanske också vill investera i en rullator eller rullstol beroende på din situation .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.