hur man kan hjälpa någon återhämta sig från en njurtransplantation

En njurtransplantation är en stor operation , och riktigt postoperativ vård är avgörande för att hjälpa säkerställa framgång för förfarandet . tillhandahålla god vård hemsjukvård till din älskade är oumbärlig
1 .
Hjälp patienten med hans mediciner som bör tas vid samma tidpunkt varje dag. För den första månaden , kan han vara trött och lite ofokuserad . Gör ett diagram av läkemedel och de gånger du ger dem .
2 .
ta hans temperatur och blodtryck två gånger per dag , vid samma tid varje dag , och skriv ner dem i en journal . Före frukost och middag är bäst .
3 .
uppmuntra honom att flytta runt . Låna armen för att stadig honom på en promenad runt huset fyra gånger om dagen .
4 .
Undvik operationssåret när hjälpa honom att flytta runt . Se till att inte sätta press på snittet och det omgivande området .
5 .
utgång Mät urin och markera de totalt i en hälso- blogg. ( Har en man använder en pissoar , och har en kvinna försöka placera en plast " hatt " under toalettsitsen för att fånga urinen. )
6 .
Håll snittet ren . Rengör ytan med en Betadine pinne, eller följa , oavsett vilket förfarande som rekommenderas av din transplantation samordnare .
7 .
laga nyttig , fiberrik , saltfattig måltider .
8 .
Lyssna på din älskade, som kan känna sig deprimerade eller rädd och kan behöva prata . Överväga att kontakta din transplantation samordnare för professionell rådgivning .
9 .
lära sig tecken och symtom på avstötning och infektion . Rapportera dem till transportledare omedelbart .
10 .
förhindra infektion. Tvätta händerna ofta , speciellt när du kommer hem efter shopping och andra ärenden . Ingen som är sjuk eller komma över en smittsam sjukdom bör besöka .

tips och varningar


 • Om du har några frågor eller funderingar , kontakta en läkare eller annan hälso- sjukvårdspersonal innan ägnar sig åt verksamhet som rör hälsa och kost . Denna information är inte avsedd som en ersättning för professionell medicinsk rådgivning eller behandling.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.