hur man kan planera för din bröstrekonstruktion operation

Bröstrekonstruktion kirurgi är för kvinnor som genomgår en mastektomi ( avlägsnande av ett eller båda brösten ) . Vanligtvis en kvinna kommer att genomgå en mastektomi när cancersvulst upptäcks i den delen av kroppen . Bröstrekonstruktion i en sådan situation är något att övervägas för att förbättra formen på brösten och förbättra deras övergripande utseende
1 .
Kontrollera att du mentalt är förberedd och vältränad för denna operation . Fysisk kondition kan bara bedömas av din läkare .
2 .
Kontakta en plastikkirurg eller en onkolog i ditt grannskap genom att göra en tid för en konsultation. Du kan upprätta en förteckning över kirurger från de gula sidorna eller från en online- sökning av kirurger i ditt område . Dessutom kan din läkare rekommenderar även namnet på en plastikkirurg .
3 .
Möt kirurgen och informera dem om de skäl du vill genomgå denna operation . Tala om för läkaren om dina vanor , fysiska problem och eventuella mediciner du tar .
4 .
Rådfråga din läkare beroende på din nuvarande hälsa . Fråga om denna operation skulle vara fördelaktigt för dig eller inte . Skingra alla tvivel om operation innan man bestämmer sig .
5 .
Fråga om riskfaktorerna , typer av bröstrekonstruktion , drifttid , läkningsperioden och så vidare .
6 .
förstå vilken typ av bröstrekonstruktion metod . Det kan vara en enkel flik eller en expander och implantat . Kirurgen kommer att skapa en kulle som liknar en normal bröst . De får använda vävnad från ryggen , låret eller buken av din egen kropp för att bygga upp bröstet . En annan kirurgi kan behövas om du vill att bröstvårtan och vårtgården återställas .
7 .
Kontrollera med din sjukförsäkring företag på vad som omfattas , och om du inte har den nödvändiga täckningen , bestämma kostnaden och hur du kommer att betala för operationen .

tips och varningar


Följ
 • alla riktlinjer som ges av din läkare om din kondition och hälsa .
 • Välj plast och bröst kirurg noggrant efter flera samråd . Kontrollera att du har alla dina frågor besvarade innan ett så stort steg .
 • Få mer information om bröstrekonstruktion kirurgi online ( se Resurser nedan ) .
 • Håll expecations realistisk om operationen resultat . Det ger förbättringar , inte perfektion .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.