hur man vet riskerna med öppen hjärtkirurgi

Bypass-kirurgi har funnits i mer än 30 år . Förbättrad teknik har minskat dödligheten till relativt låga på 1 % till 2 % , och stora komplikationer är ovanliga . Men hjärtoperationer , liksom alla andra kirurgi , medför ett visst antal risker och komplikationer . Att veta om möjliga risker kan hjälpa dig att göra det bästa valet och förberedelserna möjligt för operation
1 .
göra så mycket forskning som möjligt om riskerna med öppen hjärtkirurgi . Titta på nätet , prata med vänner och släktingar , besök ditt lokala bibliotek och be lokala kirurger eller läkare .

2 .
kännedom om de omständigheter som sätter dig i en högre riskkategori . Människor på en något högre risk för komplikationer är kvinnor, patienter över 70 år, personer som har haft tidigare hjärtkirurgi och de med annan allvarlig sjukdom som diabetes , njursjukdom eller lungsjukdom .
3 .
En risk är risken för neurologiska skador. Stroke inträffar hos 2% till 5 % för personer som genomgår hjärtkirurgi .
4 .
Risken för sternala sårinfektion är 1 % till 4 % och är oftast förknippas med fetma , diabetes eller upprepa operationer .
5 .
annan möjlig risk är tänkt att vara ett övergående tillstånd som kallas postperfusion syndrom ( kallas även " pumphuvud " ) . Symtomen omfattar försämrat minne, styltiga tal , depression , förvirring, nedsatt hand -öga-koordination och förändrade sexlusten .
6 .
Som med alla operationer finns det en risk för kraftiga blödningar . En blodtransfusion kan behövas under eller efter operationen .
7 .
Allmänna risker från anestesi inkluderar reaktioner på mediciner och andningsproblem .
8 .
Andra tänkbara komplikationer är infektion , blodpropp och hjärtinfarkt.
9 .
Tala med din läkare för att bedöma enskilda risker du kan stå inför , beroende på din ålder , situation och hjärtfel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.