hur man avgör om karpaltunneln operation är nödvändig

Eftersom svårighetsgraden och varaktigheten av symptomen kan variera , måste du avgöra om karpaltunneln operation är nödvändig . Flera icke-kirurgiska behandlingar för sjukdomen förekommer, vilket kan ge effektiv lindring från smärta och obehag utan de risker som ett kirurgiskt ingrepp bedriver
1 .
Försök att minska symptomen på karpaltunnelsyndrom med kylklampar . Om detta inte ger effektiv lindring , överväga en mer aggressiv icke- kirurgisk behandling , såsom skenor .
2 .
Rådgör med din läkare om skenor handlederna . Genom att hålla händer och handleder i en viss position medan du sover , skenor kan minska trycket på nerver som orsakar symptomen. Om detta inte minskar symptomen, måste du gå vidare till mer effektiva behandlingar.
3 .
en kiropraktor . Genom att hålla benen i underarmen och handleden i rätt läge, att trycket den karpalligament utövar på medianusnerven minskar . Om kiropraktisk vård inte löser problemet måste du prova andra behandlingsalternativ.
4 .
ta medicin . Beroende på dina villkor som du kanske kan få receptbelagda antiinflammatoriska läkemedel för att lindra din smärta . Din läkare kan injicera steroider i din karpaltunneln att lindra symtomen . Om detta misslyckas att nå resultat , måste du kanske överväga operation.
5 .
Tänk kirurgi som ett hållbart alternativ om du har förbrukat den andra gemensamma metoder för behandling . Även om kirurgi är effektivt , bör förfarandet ses som en sista utväg när andra alternativ misslyckas.

tips och varningar


 • Lägga till en rutin av vettig handleden övningar för din dagliga verksamhet kan vara effektiv på att hålla symtomen på karpaltunneln i schack . Rådgör med din läkare om lämpliga övningar du kan utföra .
 • Några alternativa terapier har haft begränsad framgång i att lindra karpaltunnelsyndrom. Massage och växtbaserade behandling har kunnat mildra symptomen på mild kortsiktiga karpaltunnelsyndrom. Deras effekt med mer allvarliga fall av karpaltunnelsyndrom har inte kliniskt bevisad .
 • Om symtom på karpaltunnelsyndrom stör dina dagliga aktiviteter , bör du söka professionell medicinsk rådgivning om dina symtom .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.