hur man skall avgöra den bästa tiden för bråck operation

Ett bråck kan vara en mycket smärtsam skada som är endast fastställbara med kirurgi . Beroende på svårighetsgraden av bråck , dock är operation inte alltid enda åtgärd . Om bråck inte är alltför svår , kan sjukgymnastik användas för att bygga upp musklerna runt skadan och operation kan undvikas . Om du eller någon du känner har ett bråck , är det viktigt att bestämma den bästa tiden för bråck operation
1 .
Lär dig så mycket om bråck och bråck operation som du kan. Det bästa sättet att veta om bråck operation är nödvändigt är att ha alla fakta . Tala med din läkare och få information online. Webbplatser som hälsa A till Z och Yahoo hälsa kommer att ha information om bråck och operationer bråck som hjälper dig att göra det bästa beslutet (se Resurser ) .
2 .
Få operation om förstoppning är förekommande . Detta kan inträffa när en stor del av tarmen tränger genom en liten öppning i musklerna . Tarmarna kommer i kläm , i vägen och orsaka matsmältningsproblem att fungera felaktigt .
3 .
Få operation om smärtan är stor . Om smärtan från din bråck är betydande , kommer du antagligen behöva en operation . Det finns ingen anledning att gå runt i smärta när en enkel operation kan fixa problemet .
4 .
Få operation om några av de symptom från ditt bråck stör din vanliga , dag-i dag verksamhet . Om smärtan från din bråck gör det svårt att arbeta och fungera normalt , är en operation förmodligen en bra idé .
5 .
Få operation om bråck du upplever är i samma plats som en tidigare bråck . Detta kallas för en återkommande bråck och troligen behöver en andra operation .
6 .
Välj bråck operation om sjukgymnastik inte fungerar . Om du genomgår sjukgymnastik och bråck problemet kvarstår eller förvärras, måste du ha bråck operation .
7 .
Lyssna på din läkare. Om din läkare anser att den bästa åtgärden för att reparera bråck är att genomgå en operation är operation nog det bästa alternativet. Din läkare förstår ditt tillstånd och vad som fungerar bäst för dig .
8 .
välja att få din operation tidigt på dagen hellre än senare . Detta ger dig en bättre chans att släppas samma dag och minimerar all personal trötthet det kan finnas .

tips och varningar


 • Undvik överdriven fysisk aktivitet och tunga lyft efter din operation.
 • Om möjligt kan du välja den mindre invasiva , laparoskopisk bråck kirurgi . Du kommer att ha ett mindre ingrepp och oftast en kortare återhämtningstid
 • Om bråck är en tillräckligt stor bula som du kan se det via huden , . det kan orsaka oregelbunden blodflödet och bör opereras .
 • bråck kan orsakas av kraftig motion , felaktig styrketräning teknik eller lyft av objekt som är extremt tunga .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.