hur man vet de olika typerna av höftledsplastik

Det är svårt att upprätthålla en hög kvalitet i livet då våra ben äventyras . När smärta och orörlighet utmana våra höfter , är det fördelaktigt att förstå alternativen och de olika typerna av höftledsplastik
1 .
Forskning traditionella höftledsplastik Internet . Webbplatser som WebMD (se Resurser nedan) anges hur ett snitt görs genom muskler och vävnad i sidan av höften för att ta bort den sjuka vävnaden från chefen för lårbenet och acetabulum . Dessa delar ersätts då med konstgjorda sådana.
2 .
Tala med din läkare om minimalinvasiv höftledsplastik. Han kan berätta att mindre snitt används i denna teknik , vilket möjliggör en kortare återhämtningstid. Vanligtvis patientens måste vara under 50 och på en normal vikt .
3 .
Tala med en kirurg att ta reda på gemensamma renovering. Detta är en teknik som kan användas för att undvika höftledsplastik genom att göra ett litet snitt och omforma sjuka kulleden i stället för att ta bort det hela , sedan placera metalldelar inuti för att göra upp en ny boll-och-socket joint .
4 .
antingen begära läkare eller kirurg om osteotomi . Detta är en annan förberedande operation för att eliminera smärtan och öka rörligheten utan höftledsplastik. Kirurgen kommer att skära och justera benet , försök att flytta vikten från sjuka ytan till en frisk .
5 .
Besök ett bibliotek eller bokhandel för att hitta böcker , medicinska tidskrifter eller tidningar som hjälper dig att lära dig skillnaden mellan cementerade och ocementerade konstgjorda leder . Hårdmetall lederna kommer att följa det gemensamma med cement , medan ocementerade bygger på dina ben växer genom hål i en porös beläggning följa .

tips och varningar


 • Läkare ska försöka många behandlingar , inklusive medicinering och vandrare , innan man rekommenderar höftplastikoperation.
 • När konstgjorda delar sätta i kroppen , risken för infektion ökar och kan spridas snabbt mellan kroppsdelar . Tandvård skall slutföras innan höftledsplastik att minska denna risk .
 • Fetma ökar risken för infektion i någon form av operation och kommer att påverka framgången för höftledsplastik .
 • någon form av operation har risker, inbegripet reaktioner på anestesi , blodproppar , blödningar , hematom och infektioner .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.