hur man vet fördelarna med hysterektomi kirurgi

En hysterektomi är kirurgiskt avlägsnande av livmodern . Det är en av de vanligaste kirurgiska ingrepp som utförs i USA . Det är viktigt att veta fördelarna med hysterektomi operation innan de genomgick förfarandet för att säkerställa det är det bästa beslutet för dig
1 .
Be din primära vårdgivare om fördelarna med en hysterektomi . Om du har äggstockscancer, kommer en hysterektomi göra olika saker för dig än om du bara har tunga uterin blödning . Hysterektomier är effektiva i att bota en rad åkommor inklusive :

Genealogiska cancer ( cancer i livmodern eller livmoderhalsen )
Fibroider ( godartade tumörer i livmodern som orsakar blödning )
Endometrios ( vävnad som täcker insidan av livmodern börjar växa på utsidan av din livmoder, äggstockar , äggledare och andra bäckenorgan )
livmoderframfall ( livmodern börjar sjunka in i slidan )
långlivade vaginal blödning
Kronisk bäckensmärta
2 .
Skaffa en kirurgisk rådfråga . En hysterektomi är en större operation, och innan du får ett bör du rådgöra med en kirurg så att du vet exakt vad din hysterektomi kommer att innebära .
3 .
Ha en laparoskopisk hysterektomi . Det är en ganska nytt förfarande , men används för att ta bort ärrvävnad och ibland hela livmodern . Detta är inte alltid ett alternativ , men om det är för dig , kan du räkna med mindre kirurgiska ärr och en kortare återhämtningstid.
4 .
genomgå en hysterektomi om du har äggstockscancer. Detta kan vara en livräddande procedur, eftersom det är ett effektivt sätt att ta bort cancerceller.
5 .
genomgå en hysterektomi för att undvika eller bota Myom . Denna funktion eliminerar ofta tumörer helt .

tips och varningar


 • Överväg alternativ till att ha en hysterektomi . Beroende på ditt tillstånd kan du vara bättre med hormonbehandling, en partiell hysterektomi ( utan att ta bort livmoderhalsen ) , myomectomy eller livmodern .
 • Några av riskerna med en hysterektomi omfatta skada området runt livmodern , som din urinblåsa eller urinvägar .
 • Vissa kvinnor som har en hysterektomi erfarenhet tidig menopaus .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.