Hur vet man att ringa doktorn efter bröstimplantat kirurgi

När du har bröstimplantat kirurgi , kan det finnas tider som du behöver kontakta din läkare . Läkaren är din partner i ditt bröstimplantat kirurgi, och är där för att hjälpa dig om du har frågor . Din hälsa och säkerhet är deras nummer ett bekymmer. Nedan finns en lista med saker att titta efter för att veta när man ska ringa doktorn efter bröst implantatkirurgi
1 .
Kontrollera temperaturen och kontakta din läkare är du har feber över 101o C. Detta signalerar vanligtvis att det är en infektion som måste tas om hand .
2 .
Se om du märker några stora mängder utsläpp eller vätska som läcker från din snitt . Urladdning kan signal infektion , medan vätska kan betyda att implantatet är läcker , och måste tas ut eller bytas ut .
3 .
tillkännagivande om smärtstillande inte hjälper . Har du okontrollerbara smärta ? Din läkare kan ordinera dig starkare smärtstillande eller ge dig förslag för att hjälpa till att lindra smärtan . Okontrollerbar smärta kan också vara ett tecken på att något är fel , och du bör diskutera det med din läkare .
4 .
Watch för missfärgning som inte är relaterad till blåmärken . Du kommer att ha blåmärken på brösten en stund , du vill titta på för svärtning eller extrema hudrodnad . Ett stort blåmärke som blir mer smärtsamt att röra kan också vara ett hematom och behöver läkarvård .
5 .
Känn efter några ovanliga knölar eller om ditt implantat känns konstigt . Detta skulle kunna innebära att bröstimplantaten har ändrats eller glidit på sin plats , och måste sättas tillbaka kirurgiskt .
6 .
Känn efter ovanliga svullnad i armen , fingrarna eller nära snittet platsen . En viss svullnad är normal, men kontakta din läkare är det verkar svårt . Kraftig svullnad kan vara en hematom ( en blodpöl nära operationsstället ) , en seroma (en samling kroppsvätskor nära hotellet) , eller en infektion .

tips och varningar


 • Tveka inte att kontakta din läkare . Om du har frågor , ring honom. Det är bättre att vara säker än att skjuta upp att ringa och riskera en mer allvarlig komplikation .
 • Tänk på att dina bröst kommer att se lite udda tills blåmärken och svullnad går ner . Allt som du letar efter är symptom som är utöver normala svullnad och blåmärken .
 • Ring din läkare och gå till sjukhuset omedelbart om du förlorar medvetandet eller upplever en feber av 104o F eller högre . Dessa kan vara tecken på ett mycket mer komplicerat tillstånd .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.