Hur vet man att ringa doktorn efter karpaltunneln operation

Om du är återhämtar sig från en invasiv förfarande som karpaltunneln kirurgi , kan du behöva ringa doktorn efter . Allas kroppar läka i en annan takt och du kan uppleva motgångar och reaktioner på läkemedel som inte var väntade. Här är några steg som hjälper dig att veta när du behöver plocka upp en telefon och vidta korrigerande åtgärder
1 .
Leta efter tecken på infektion . Om ditt sår fortsätter att svälla och det finns allt blod från snittet , bör det undersökas omedelbart .
2 .
Håll ett öga på eventuella komplikationer från medicinering . Om du upplever biverkningar som illamående , yrsel , utslag, dimsyn , depression eller annan onormala förhållanden, ring din läkare innan du tar en annan dosering .
3 .
Tänk på din tröskel för smärta . Om din ordinerade smärtstillande inte är att kontrollera mängden smärta som du känner , eller om du känner behov av att ta tabletterna oftare än receptet föreslår , kontakta din läkare innan du gör några avvikelser från den rekommenderade doseringen.
4 .
Titta dina framsteg . Om du inte kan utföra de rekommenderade postoperativ sjukgymnastik så snart som läkaren sa att du skulle och du känner att din funktion är på tillbakagång snarare än att förbättra , inte tvinga det . Du kan göra situationen värre .

tips och varningar


 • Din läkare kommer att schemalägga en uppföljning samråd för att kontrollera dina framsteg och inspektera ditt snitt . Om något villkor kvarstår som går utöver vad din läkare sagt till dig att vänta , plocka upp en telefon och få svar snabbare än din schemalagda tid . Tidiga insatser kan rädda dig från ytterligare komplikationer.
 • Det kan vara svårt att förutse hur en individ kan reagera till operation eller förskrivna läkemedel. Du kan ha en allergi mot en viss klass av läkemedel som du eller din läkare inte visste om . Om det finns några utveckling som larm du eller en vårdgivare , inte försöka tufft ut . Ring ett sjukhus omedelbart och följer deras rekommendationer.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.