hur man bestämmer när bypass-operation är nödvändig

Patienter med bröstsmärtor eller hjärtproblem får finna sig nu sin läkare oftare än de vill . Den patient som fruktar svår bröstsmärta , potentiella hjärtinfarkt, eller har en familjehistoria av någon typ av hjärtsjukdom skulle gynnas av att besöka sin läkare för att avgöra om och när bypass-operation är nödvändig
1 .
Rådgör med din läkare först . Många allvarliga hjärt -och hälsoproblem kan förebyggas genom tidig upptäckt . Var inte rädd dåliga nyheter , och inte skjuta upp det . Om du har haft smärtor i bröstet eller rädsla en hjärtattack , bara gå . En första kolla upp kommer antingen att sätta dig till mods eller sätta dig på vägen mot en bättre förståelse och behandling av ditt problem .
2 .
ytterligare kontroller och utvärderingar. Om läkaren är osäker på ditt hjärtas tillstånd eller vill utföra ytterligare tester , är det bästa att följa ytterligare tester . Dessa tester är i allmänhet icke-kirurgiska ingrepp , till exempel blodprover , hjärtövervakning genom ett EKG och stresstester används för att bestämma tillståndet i ditt hjärta .
3 .
Diskutera testresultaten med din läkare . Beroende på förfarandet , kan du vänta upp till en vecka för goda resultat .
4 .
När du har fått resultaten , diskutera alla alternativ med din läkare. Om läkaren fortfarande är osäker på dina resultat och hur man löser problemet , kan en angiografi utföras .
5 .
En angiografi är en avbildning test ofta i form av färg som gör att din läkare iaktta smala , blockerade , missbildade artärer i hjärtat ( och i andra delar av kroppen ) .
6 .
Diskutera angiogrammet resultat . Din läkare kan rekommendera en angioplastik-en icke-kirurgiskt ingrepp där en ballong används för att öppna förträngningar eller blockerade blodkärl . Om blockering av dina kranskärl eller större blodkärl är för krävande för en angioplastik , kommer din läkare troligen rekommenderar att du har bypass-operation.

tips och varningar


 • icke-kirurgiska ingrepp kan innebära användning av läkemedel för behandling av ditt tillstånd och kan inkludera användning av stresstester .
 • innan du planerar din bypass-operation , skulle det vara klokt att få ett andra utlåtande från en annan läkare för att vara säker på din diagnos och behandling beslut .
 • Se till att få en regelbunden fysisk .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.