Hur identifiera rotatorkuffen problem

Symptomen på rotatorkuffen problem upptäcks lätt . De inkluderar kronisk smärta i axeln och svårigheter att röra tillhörande arm . Läkare använder en mängd olika tester för att diagnostisera rotatorkuffen problem och bestämma deras svårighetsgrad
1 .
Kontrollera utbud av rörelse axeln . Din läkare kommer att se om du kan flytta dina båda axlarna på samma sätt och se exakt hur en av dem är inhiberad .
2 .
Leta efter svaghet och smärta i axeln rörelser . Din läkare har du utföra en mängd olika axelövningar och notera vilka typer av problem du har . Dessa mätningar är avsedda för att räkna ut om din rotatorkuffen är skadad internt .
3 .
Ta en injektion av en mild smärtlindring medicin . Denna injektion kommer att neutralisera din smärta och hjälpa läkaren lokalisera källan till dina problem .
4 .
Skaffa en x -ray . Även om detta test inte kommer att visa din rotatorkuffen , kommer det att innehålla detaljer om alla benstomme problem , som frakturer eller luxationer som kan orsaka dina problem .
5 .
Ta en arthrogram . Detta är ett speciellt färgämne som lyser under en röntgenbild . Det kan hjälpa läkaren titta på senor i din borde och se om din rotatorkuffen är trasiga .
6 .
Gå till en kirurg och har diagnostisk artroskopi gjort . Detta förfarande innebär ett litet snitt på axeln , genom vilken en liten kamera på en slang sätts in. Läkarna kommer att använda kameran för att titta på insidan av din bör och hitta källan till problemet .
7 .
Har en ultraljudsundersökning . Det här testet använder ljudvågor för att undersöka din axel . Ultraljud används sällan för att diagnostisera rotatorkuffen problem , men din läkare kan föreslå det som ett alternativ till en diagnostisk artroskopi .
8 .
Använd magnetisk resonans inbillar (MRI ) för att producera en detaljerad bild av din axel . MRT tester blir allt populärare för att diagnostisera axel problem . Dessa tester är snabb och smärtfri och kan upptäcka små tårar i rotatorkuffen .

tips och varningar


 • Diagnostic artroskopi måste planeras i förväg eftersom du " LL kräver allmän eller lokal bedövning under förfarandet. Denna metod är ofta den sista utvägen om alla andra diagnostiska metoder har misslyckats .
 • Tala med din läkare om alla problem du kan ha för sin diagnostiska förfaranden . Till exempel , om du inte vill ha snitt för en artroskopi test , kan din läkare kan ställa dig upp med en MR- möte eller en ultraljudsundersökning .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.