hur man häver en mastektomi

Den tid att återhämta sig från en mastektomi beror på omfattningen och längden på operation , den allmänna hälsan hos patienten och efter läkarens postoperativ beställningar . Omedelbart efter operationen kommer du att tas till uppvakningsavdelningen för noggrann övervakning medan kommer ut av effekter av bedövningen . At- vård i hemmet efter sjukhuset återhämtningen kan ta några veckor till flera månader. Läs vidare för att lära sig att återhämta sig från en mastektomi

Plan för att återskapa Från en mastektomi


1 .
Inse tiden på uppvakningsavdelningen och sjukhus efter en mastektomi är bara början av resa att återhämta sig.
2 .
Förvänta den emotionella återhämtningen att vara så intensiv som den fysiska . Efter att ha människor omkring dig som är stödjande och tillgänglig för dig är avgörande i strävan att återhämta sig från en mastektomi .
3 .
Organisera dig själv före operationen. Du kommer att behöva all den mentala och fysiska energi är möjligt att hjälpa dig att återställa . Du behöver inte bli distraherad av rutin saker som du antingen kan delegera till någon annan eller ordna för att möjliggöra återvinning .
4 .
Gör en lista med personer du kan ringa när du mår ner eller ensam och hålla det nära . Bara att nå ut till någon som kan hjälpa dig att göra det genom den svåra timmar .
5 .
Practice uppgifter som att borsta tänderna med motsatt hand om mastektomi är på din dominerande sida . Genom att få ett försprång , kommer det inte vara ett sådant hinder att övervinna omedelbart efter operationen. Det kommer att bli ett par dagar måste du ta det lugnt med den sida av kirurgi .
6 .
Express dina funderingar kring återhämtningen och framsteg . Låt din läkare eller tillsammans hjälpa dig genom någon oro du har om återhämtningsprocessen . Eftersom varje fall är unikt , din sjukvårdspersonal är redo att hjälpa dig att möta de utmaningar som väntar med en handlingsplan .

Hitta Life efter återvinning


1 .
Förvänta att återhämtningen skall ske löpande , även efter det att behandlingen har avslutats . Du ska aldrig försöka att rusa din helande , även om andra inte ha krävt så mycket tid att återhämta sig. Kom ihåg att ditt fall är individuell för dig och ingen annan .
2 .
Lär dig av andra cancer överlevande hur man handskas med känslor av att veta att cancern kunde återvända . Många lever i skräck medan andra kan leva varje ögonblick fullt ut.
3 .
praxis allmänt god hälsa principer . Ät näringsrik mat och motion tillräckligt . Detta bidrar med psykiska och fysiska kondition.

tips och varningar


 • Kolla tillgängliga uppgifter från American Cancer Society 's cancer överlevande Network avseende program och tjänster som hjälper ditt tillfrisknande framsteg . Se avsnittet Resurser för en länk.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.