hur man förbereder för en radikal hysterektomi

En radikal hysterektomi är den svåraste hysterektomi förfarande som finns tillgängligt . Det sker som svar på extrem sjukdom , t. ex. aggressiva cancer . I en radikal hysterektomi , livmoderhalsen , hela livmodern , är i äggledarna och äggstockarna bort . Dessutom kan lymfkörtlar i omgivningen också tas ut . Om du står inför en radikal hysterektomi , bör du förbereda för ett omfattande sjukhusvistelse och återvinning

Förbered för en radikal hysterektomi


1 .
Var medveten om kortsiktiga biverkningar av en radikal hysterektomi . Du kan uppleva svullnad i extremiteter , framför dina ben och fötter . Domningar på platsen snittet , kan nedre delen av magen och lår förekommer också .
2 .
förstå riskerna med radikala hysterektomi . Blodproppar , infektion och problem med blåsan och tarmarna kan följa en radikal förfarande .
3 .
Inse att operationen kommer att orsaka snabbt insättande klimakteriet . Förbered för värmevallningar , nattliga svettningar , extrem humörsvängningar och tillhörande klimakteriebesvär .
4 .
Räkna med depression och en period av sorg efter operation , oavsett vad dina känslor om förlusten av fertilitet innan operationen .
5 .

Diskutera med din läkare möjlighet till ytterligare behandling efter en radikal hysterektomi . Beroende på resultaten av biopsier och laborationer , kan du kräva kemoterapi , strålbehandling eller både och .
6 .
Sluta röka före din operation . Minska antalet cigaretter du röker om du inte kan sluta helt , eftersom rökning thins blodet och kan minska din förmåga att levra sig ordentligt .
7 .
Plan för en sjukhusvistelse på 7 till 14 dagar . Många gånger kommer den exakta omfattningen av radikal kirurgi inte är kända förrän operationen pågår . Förbered dig på att vara flexibla med längden på din vistelse .
8 .
Inse att din återhämtning kommer att ta minst 3 månader och kanske mycket längre . Ordna att vara borta från arbete och andra aktiviteter och köra för 4 till 6 veckor .
9 .
inte utgår från att en radikal hysterektomi är slutet av sexuell interaktion . Fysiskt helande kräver åtminstone 4 till 6 veckor , kan känslomässiga helande ta mycket längre tid .
10 .
Vet att du kommer att ha ett ärr från snittet . Ärret kommer att bli antingen vertikalt eller horisontellt beroende på kirurgisk nödvändighet . Intensiteten i ärrbildning varierar från person till person .
11 .
undersöka alternativ till hormon ersätta (HRT ) . Naturläkemedel för symptom på klimakteriet blir nu tillgängliga . Många kvinnor upplever att de är mycket effektiva och möjligen mindre riskfyllt än hormonbehandling.

tips och varningar


 • Tiden är knapp när en radikal hysterektomi har rekommenderats . Du bör dock inte känna sig tvingad in i detta om du har svårt med det eller din diagnos .
 • Om du bestämmer dig för ett andra yttrande behövs , söka den inom 24 timmar och göra ditt beslut om att ha kirurgi absolut så snart som möjligt .
 • Förseningar i att besluta om din behandlingsplan kan vara livshotande .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.