hur man förbereder för kataraktoperation komplikationer

Kirurgi för att korrigera en katarakt är en ganska detaljerad medicinsk åtgärd. Inte bara ett ultraljud verktyg bryta ner katarakt , utan också ögats lins tas bort och en ny syntetisk lins i infogas . Eftersom kirurgi är den enda nuvarande metod för att korrigera detta problem , bör du förstå och förbereda sig för kataraktoperation komplikationer

Lär dig att förbereda för kataraktoperation Komplikationer


1 .
Prata med din kirurg om vad som väntar i timmar och dagar efter operationen. Om du får narkos , bör du förbereda känna vimsig efter din operation . Även lugnande medel användas med lokalbedövning kan påverka ditt humör ett par timmar efter operationen.
2 .
Se upp för en klibbig ögon eller irritation under de första dagarna efter operationen. Ögondroppar nästan alltid rätta till detta vanlig biverkning , men du ändå behöver tala med din läkare om det.
3 .
vet att vissa människor har problem med den nya linsen efter flera år. Du kanske märker att din syn blir grumlig igen . Denna effekt beror inte på en annan grå starr , men från protein insättningar bakom linsen . Detta problem är lätt korrigeras genom laserkirurgi .
4 .
Fråga din kirurg om möjligheterna för komplikationer med den konstgjorda linsen du kommer att få . Objektivet kunde riva , flytta till baksidan av ögat eller blivit ur led . Alla dessa omständigheter kommer att kräva ytterligare kirurgi för att korrigera positionen av linsen att fixa din vision .
5 .
Prata om chanserna att näthinnan skadas under operationen. Näthinnan är ett mycket tunt skikt av celler som ansvarar för de flesta av dina ögon och skador det kan leda till blindhet . Även om chansen för näthinnan skador under kataraktoperation är mycket låg , måste du vara medveten om dess möjlighet .

tips och varningar


 • Vissa komplikationer kan inträffa efter operation på grund av de mediciner som du tar för att kontrollera svullnad och infektioner . Tala alltid med din kirurg och läkare om din allergier innan de påbörjar en medicinsk behandling.
 • Din kirurg antagligen kommer få dig att skriva under ett samtycke undantag som säger att du förstår riskerna på din förfarande , oavsett hur liten risken för komplikationer och att ni beslutat att gå vidare med operation trots dessa risker .
 • Du kanske vill ha en vän eller familjemedlem lära sig om riskerna med operationen . Denna person kan stödja dig känslomässigt bör du börja bli orolig om ditt förfarande .
 • Det finns alltid en chans för infektion när du har någon form av operation . Se till att du vidtar alla postoperativa mediciner som din kirurg .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.