hur man häver en lobotomi

En lobotomi är en typ av psyko-kirurgisk behandling som först praktiseras 1889. Det var avsett för patienter som lider av svåra psykiska sjukdomar som inte kunde behandlas med de alternativ som finns vid den tidpunkten. Denna psyko-kirurgi inblandade med hjälp av instrument , i vissa fall en ishacka , för att förstöra före frontalloben i hjärnan . Tidiga utövare av lobotomier förespråkade det som en behandling för patienter i ett asylärende . Som ni återhämta sig från en lobotomi , måste du följa några grundläggande steg , liksom din läkares råd , för att läka ordentligt .

Återställ från en lobotomi


1 .
Fyll något receptbelagt din läkare har skrivit för dig omedelbart . Du kanske vill ha en vän eller släkting gör detta för dig eftersom du kommer att arbetsoförmögen . Ta din läkemedel som förskrivits och i tid .
2 .
Tillbringa så mycket tid som vilar i din säng som möjligt . Se till att ditt huvud är i en bekväm position på behagligt stöd .
3 .
Undvik alkohol , illegala droger och andra substanser som inte är bra för dig . De kan vara ännu mer farliga för din hälsa just nu .
4 .
Se till att ha ordentliga måltider . Hälsosam mat och massor av vatten kommer att bidra till att stärka kroppen och hjälpa den att få vad den behöver för att bekämpa eventuella infektioner .
5 .
Följ läkarens order exakt . Hoppa inte över något han rekommenderar för ditt tillfrisknande. Om du har några frågor , ring för förtydligande.
6 .
Flytta runt långsamt när du är redo att gå upp , inte att överdriva . Prova att gå runt i ett par minuter åt gången i början, sedan öka successivt varje dag .
7 .
har familjemedlemmar eller vänner du litar på som känner dig väl se dig noga för eventuella ändringar . Om de märker störande beteende man skall ringa din läkare omedelbart för rådgivning .
8 .
Undvik ansträngande aktiviteter när du återhämta sig. Du kanske också vill undvika högljudda aktivitet och trängsel .
9 .
Var noga med att följa upp med din läkare som rekommenderas . Din läkare kommer att vilja se hur du är helande och om operationen var en framgång, baserat på dina förväntningar. Använd tillfälle att ställa eventuella frågor du kan ha och uttrycka någon oro .

tips och varningar


 • lobotomier har blivit en grej av det förflutna , eftersom det är omöjligt utövare att ge bevis på dess effektivitet .
 • De flesta av de patienter som genomgick denna ohyggliga psykokirurgi , när det var populärt , antingen var oförändrade eller försämrats . Det förekom även fall av död .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.