hur man ska äta efter gastric bypass

Gastric bypass innebär att minska storleken på magen påse med klammer och sedan ansluta den nya påsen till tunntarmen genom en intestinal slinga . Detta förfarande leder till viktminskning både genom att minska mängden mat som kan ätas på en gång och ge en tidig känsla av fullkomlighet . Efter en ordentlig äta regim efter en bypass är viktigt att undvika komplikationer
1 .
Följ flytande eller mosad diet som föreskrivs i 6 veckor efter gastric bypass . Se är ett val finns i dagligvaruhandeln.
2 .
Fortsätt att välja vätskor som du återhämta sig från operationen , men inte sabotera din viktminskning genom att bli starkt beroende högt kaloriinnehåll , hög fetthalt vätskor som mjölk skakar . Mjuka livsmedel såsom yoghurt , äggröra och pudding är bra val .
3 .
Håll en matdagbok inspelning tolerans på särskilda livsmedel efter gastric bypass . Detta kommer att hjälpa i utvecklingen av en diet för att undvika de vanligaste efterverkningarna av gastric bypass , illamående och kräkningar . Notera både ätit mat och hur mycket mat som äts .
4 .
Välj sex små måltider under de konventionella tre mål mat om dagen rytm . Tugga maten långsamt och undvik att svälja stora bitar av mat som skulle kunna blockera magsäcksficka .
5 .
inriktas på de livsmedel med hög densitet näringsämnen , framför allt livsmedel som innehåller mycket protein . Dessa livsmedel är väl tolererad och även ägg, ost , magert kött , tofu och jordnötssmör .
6 .
Ta en vitamin-och mineraltillskott , eftersom det är svårt att få tillräckligt med näring tills nya magsäcksficka expanderar till dess eventuella storlek 4 till 5 oz . Gastric bypass patienter med risk för anemi pga den dåliga absorptionen av vitamin B -12 och järn .
7 .
Tala om för din läkare om du upplever hjärtklappning , svettningar eller kramper buksmärtor efter måltider . Detta kan vara ett tecken på dumpning syndrom , ett svar där magen passerar snabbt stora mängder mat till tunntarmen istället för i små mängder. Livsmedel som innehåller mycket protein och lite fett kan förebygga detta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.