hur ta reda på om försäkringen täcker kataraktkirurgi

Har korrigerat vision är viktigt . Du lita på dina ögon för arbete , lek och allmänna levnadsvillkor . Om du har ett protein byggs upp i ett av dina ögon , en så kallad grå starr , kanske du har problem att se och kräva operation . Du måste veta hur man reda på om din försäkring täcker kataraktkirurgi , eftersom det för närvarande är det enda sättet att korrigera detta problem

Ta reda på om försäkringen omfattar kataraktoperation


1 .
Titta igenom din sjukförsäkring broschyr och se om det finns en allmän lista över operationer som omfattas . Eftersom kataraktkirurgi korrigerar problem med synen , kan det vara registrerade eller ingå i en bred kategori vision korrigerande operationer .
2 .
Ge ditt försäkringsbolag ett samtal och prata med en representant för att få mer information . Ofta öga kirurgi är inte nämns i er broschyr , men det betyder inte att du inte är täckta.
3 .
Få alla detaljer om din täckning . Din försäkring kan bara täcka din operation om du använder en viss läkare . Få en lista över täckt kirurger från ditt försäkringsbolag och inrätta samråd med dem att hitta en som du gillar .
4 .
Ta reda på vad dokumentation du behöver skicka din hälsa försäkringsbolag för att få täckning . Du kanske bara behöver en remiss från din primära ögonläkare , men vissa försäkringsbolag kräver dokumentation av svårighetsgraden av dina ögonproblem .
5 .
Argumentera för din täckning . Vissa försäkringsbolag kan vara ovilliga täcka ditt kataraktoperation. Om du kan bevisa för dem att din katarakt var resultatet av en akut ögonskada , sjukdom eller att du måste ha en operation för att fortsätta arbeta, kanske du kan försöka få företaget att täcka dig .

tips och varningar


 • Fax de dokument som krävs för att ditt försäkringsbolag så snart som möjligt . Ju förr bolaget har all information , desto snabbare kan du få din operation gjort .
 • Om du tror att du ska omfattas av din försäkring och din leverantör vägrar prata med en advokat . Han bör kunna gå över det finstilta i er politik med dig och avgöra om du har ett ärende mot företaget. Vissa advokater erbjuder en kostnadsfri konsultation för påståenden om sjukförsäkring.
 • Som en sista utväg kan du överväga att byta försäkringsbolag även om de långsiktiga ekonomiska fördelarna av detta val måste noga övervägas .
 • I händelse av en kirurgisk komplikation , du vill vara säker på att din försäkring täcker eventuella korrigerande förfaranden .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.