hur till återvinna från kataraktkirurgi

Kataraktkirurgi är ett detaljerat förfarande för att rätta till suddig syn som kan utvecklas som person åldrar eller som en följd av en sjukdom . Operationen har en bra resultat på grund av snabbt avancera medicinsk teknik , men du måste fortfarande följa vissa riktlinjer för att återhämta sig från kataraktkirurgi

Know Hur till Återvinna Från kataraktoperation


1 .
Räkna med att känna dig dåsig och eventuellt förvirrad efter operation . Den anestetika och sedativa , tillsammans med din brist på djupseende på grund av lapp över ögat som opererades på kan göra att du känner konstigt för de första timmarna efter operationen. Du måste ha en vän kommer till din kataraktkirurgi att köra dig hem efteråt .
2 .
Håll ögonlapp på tills du kommer tillbaka till din ögonläkare . Plåstret är att skydda ögat och även att hjälpa den att vila efter operationen. Din läkare kommer att ta bort plåstret under din första uppföljande besök , troligen 1 till 2 dagar efter operationen.
3 .
Undvik tunga lyft . Denna typ av verksamhet kan anstränga ögat och komplikationer orsaken till stygn hålla din snitt stängas . Din läkare kommer du att kunna börja lyfta tunga föremål och utför andra ansträngande aktiviteter efter att hon bestämmer att snittet har läkt .
4 .
Se upp för starkt ljus . Du kommer att kunna gå ut som vanligt efter ögonlapp tas bort, men bär ett par solglasögon . Starkt solljus kan irritera ögat och gör det svårt att se , men det finns också en liten chans att det komplicerar ditt tillfrisknande.
5 .
ta din medicin som din ögonläkare . Han kommer förmodligen vill att du ska använda speciella ögondroppar för att hjälpa ögat att läka och minska irritation . Du kan också sättas på ett lätt smärtstillande om ditt öga är ömt efter operationen. Du kan också åläggas att ta ett läkemedel för att förhindra svullnad runt ögat .

tips och varningar


 • Var medveten om att det kan ta dig upp till 1 månad till återhämta sig från kataraktkirurgi .
 • När du har återhämtat kommer du gå för en synundersökning för att se om du behöver korrigerande linser.
 • gnugga aldrig ögat under de första 1 till 2 dagar efter operationen eftersom det kan orsaka problem för din nya implantat .
 • Tala med din läkare om din allergier före din operation . Du måste vara säker på att du inte är allergisk mot din återhämtning medicinering .
 • Läs mer om de komplikationer som kan uppstå ögonkirurgi och vet när du ska ringa din läkare .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.