hur man börjar ett träningsprogram efter knäledsplastik

Återställning från knäoperation är en långsam och smärtsam process. Du går igenom timmar av terapi , massor av smärtstillande medel , och massor av frustration som du får tillbaka på fötterna . Nu är du går bättre och din behandling är slut . Vad nu ? Det enda du inte vill göra är att sluta träna . Det är inte bra för din hälsa eller din återhämtar knä
1 .
Sluta inte de övningar du fått under sjukgymnastik . Fortsätt att göra dem på egen hand flera gånger i veckan och arbetet med att göra dem svårare eller göra dem under en längre tid när kroppen finner dem lättare att göra. De fick till dig eftersom de arbetar och de har gjort dig bra hittills . De kommer att fortsätta att bygga din styrka och uthållighet så länge du fortsätta att göra dem .
2 .
Prata med personalen på den plats du har gått för din sjukgymnastik . Se om de har ett program som tillåter dig att fortsätta komma in och använda utrustning efter din behandling stannar . Många rehabiliteringscenter gör att du kan fortsätta att komma in för en symbolisk kostnad . Du kommer inte längre vara under en terapeut vård , men du kommer att kunna ställa frågor och få hjälp på utrustning som behövs .
3 .
göra saker på egen hand för att hjälpa till med din rehabilitering . Promenera, ta trapporna , och när dina knän upp utmaningen , börja cykla . Det viktiga är att bygga upp din uthållighet , du har varit ur funktion ett bra tag . Börja långsamt och bygga upp med tiden .
4 .
Diskutera med din läkare när du kommer tillbaka för dina tre och sex månader hälsokontroller vad dina begränsningar om träning . I de flesta fall kommer du inte har några egentliga begränsningar som gäller för dig på grund av knäna men du kan ha en viss grund av andra hälsoskäl . När du vet vad de är , kan du arbeta med att bygga ett träningsprogram för dig själv .
5 .
Gå med i en hälso- klubb eller gå tillbaka till den du har inte deltagit på ett tag . Prata med en personlig tränare om vad du kan och inte kan göra baserat på dina egna erfarenheter och tala med din läkare gav dig . Många hälso- klubbar har särskilda liten inverkan aerobic klasser särskilt för äldre personer eller personer som återhämtar sig från operationen . Prova dem . Dessutom, om din klubb erbjuder vattengympa , engagera sig! Det är perfekt för någon som precis komma tillbaka in på swing av saker .

tips och varningar


 • När ska en ny aerobics , tala med instruktören inför tid och låt honom veta av dina frågor . Han kanske kan ge dig råd och låta dig veta i förväg om klassen är rätt för dig . Också få en plats nära utgången så om du bestämmer dig för du har fått nog , du kan sluta och lämna utan att orsaka ett stort avbrott i resten av klassen . Var inte rädd för att lämna om det bara inte rätt för dig.
 • Bara för att du inte har några särskilda restriktioner på dig pga din knäoperation betyder inte att du är redo att tävla i ett maratonlopp . Kom ihåg att du har varit ur drift ett tag och hela kroppen är ur form . Ta det ett steg i taget och inte överdriva. Med envishet kommer du att nå dit du vill , det är bara inte att hända över en natt .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.