hur man förlänga livslängden på en konstgjord knä

En ömmande , artrit och skadade knäleden kan allvarligt påverka en persons livskvalitet . Tack och lov , totalt knäledsproteser ( TKR ) finns tillgängliga som kan ge patienter med allvarligt skadade knän ett nytt liv . Nej inte längre en person behöva lida av smärta och begränsningar som ett dåligt knä . En konstgjord knä kan inplanteras , så att en person att återvända till en smärtfri och aktiv livsstil . Men som är fallet med alla typer av konstgjorda leder kan en konstgjord knä slits ut med tiden, vilket nödvändiggör en andra ersättare operation eller revidering . Genom att följa dessa enkla förslag , kan du kraftigt öka livslängden på din konstgjorda knä implantat

hur man kan utvidga Livet av en konstgjord Knee


1 .
Ta väl hand om din konstgjorda knä och det kommer att ta väl hand om dig . Med andra ord, inte missbrukar ditt nya knä . Konstgjorda knäledsproteser , liksom alla andra typer av konstgjorda leder , är konstruerade för långvariga och hållbara , de är gjorda för att tåla stora belastningar och repetitiva rörelser under en lång tid . Men det finns gränser. Framför allt bör stor genomslagskraft verksamhet undvikas till varje pris . Löpning , jogging , hoppa , och de flesta typer av yrkesmässig kontakt-typ sport bör undvikas . Dessa aktiviteter placera en enorm mängd ansträngning och belastning på en konstgjord knäled och kraftigt minska dess livslängd . Slitage och lossnar proteser är de två största skulden leder till förtida fel av konstgjorda knä implantat , och hög verksamhet påverkar i hög grad öka sannolikheten för att detta händer . Håll dig till liten inverkan aktiviteter som cykling , promenader , simning eller vandring för din fysiska och rekreation .
2 .
Eliminera övervikt . Att vara överviktig ökar kraftigt stress placeras på din konstgjorda knä . Precis som med artificiell höftproteser , hålla din vikt ner till en hälsosam nivå kommer att öka livslängden på din nya knä . Även om knäledsartros inte stöder lika mycket kroppsvikt som gör höftleder stöder knä fortfarande en stor del av en persons vikt med varje steg. Att hålla din vikt ner eliminerar en hel del stress som är placerad på en konstgjord knä .
3 .
Håll benmusklerna i och runt knäleden så stark och flexibel som möjligt . Musklerna i benet fungerar som stötdämpare varje gång foten träffar marken, desto starkare och konditioneras benmusklerna är , desto mer stöd kommer de att erbjuda dina konstgjorda knä . Liten inverkan aktiviteter såsom simning , cykling , promenader och ännu lägre kropp styrketräning har en stor underkropp träning som hjälper till att hålla benmusklerna konditioneras och stark, vilket i sin tur kommer att öka stabiliteten och skydda ditt knä .
4 .
Undvik hyper-förlängning eller vridrörelser på en repetitiv basis . Till skillnad från höftleden , som är avsett att ge större flexibilitet i termer av rörelse är knäet utformad för att vara mindre flexibla, och som ett resultat är lättare att skadas om man skjuter utanför sina naturliga gränser. För att säkerställa hälsa och livslängd på din nya knä , skulle det vara klokt att undvika verksamhet som orsakar ditt knä för att vrida eller hyper-sträcka , vilket skulle vara stött på genom att spela olika typer av fritidsverksamhet såsom basket , tennis singlar och olika andra stop-and-go- typ verksamhet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.