hur man har en mullvad biopsi

Det finns flera olika typer av biopsier som kan utföras på en mullvad . Vilken typ är ytterst väljer kommer att bero på flera faktorer , såsom orsaken till biopsi , patienten som , typ och storlek på mullvad , där födelsemärket ligger på kroppen och patientens familj historia .

Hur man har en mullvad Biopsi


1 .
Bestäm om mullvad betraktas som " atypiska ". Ibland patienter vill mol bort för kosmetiska eller komfort skäl . Andra gånger vill de dem biopsier eftersom de tror att de atypiska eller på något sätt misstänkt . I vissa fall , att patienten helt enkelt inte vet om eller inte mullvaden kan vara farliga och väljer att fela på sidan av caution. Most sjukförsäkring kommer att omfatta ca 2 instanser av en atypisk mullvad biopsi . Utöver detta kan det vara beroende av patientens individuella historia , sin släkthistoria eller en rad andra faktorer . Därför blir det ibland viktigt för patienten att bevisa att mol är atypiska . Detta kan bara ske av läkare med kompetens inom just det området inom medicinen .
2 .
bestämma vilken typ av biopsi bör performed. If en mullvad är fast besluten att vara atypisk , en biopsi rekommenderas alltid . Bör dock vilken typ av biopsi förfarandet användas kan i fråga . Detta kan bestämmas av läkare med kompetens inom det specifika området medicin. Även om det är också möjligt och i vissa fall även tillrådligt att biopsi typiska födelsemärken , resten av artikeln behandlar specifikt atypiska typ mullvadar .
3 .
Bestäm vem som ska utföra biopsi . I vissa fall kan en enda läkare hantera en mullvad biopsi . I andra situationer en hel grupp av specialister kan behöva tas ombord . I händelse av melanom , laget eller en del av det , få får engagerade totalt skinnborttagning inom området mullvaden . Detta görs för att försäkra sig om att cancern inte sprider sig. Det är också ofta kritisk i situationer där cancern redan har spridit sig.
4 .
Skicka till en dermascopy test innan en biopsi , om detta rekommenderas . I vissa fall där läkaren är osäkert om mullvad i fråga verkligen är atypiska , får han eller hon begära ett test som kallas en dermascopy . Testet är enkelt och smärtfritt , med särskild utrustning som fungerar mycket som ett förstoringsglas . Ibland , läkare kan utesluta atypiska mullvadar med denna metod , vilket motverkar behovet av en fullständig biopsi .
5 .
I vissa fall kan patienten få möjlighet att välja form av biopsi används , men i de flesta fall att beslutet skall fattas av läkaren . Det finns flera olika biopsi val . Vilken är beslutas kommer att bero på ett antal olika faktorer . Sådana faktorer är patientens individuella sjukdomshistoria , typ , storlek , form och färg mullvad , där födelsemärket ligger på kroppen och andra ovanliga tillstånd , oro eller situationer meddelas vid tiden för biopsi .
6 .
Fortsätt med den valda formen av biopsi vilket troligen kommer att innehålla något av följande . En excision biopsi är i allmänhet väljs när en mol misstänks vara cancerogena . I detta förfarande mol bort från huden under lokalbedövning . Efter förfarande får huden antingen sys eller flamberats att stänga såret . Laser biopsier är ofta reserverade för mullvadar som omfattar fastna i blodkärlen . Det är en säkrare och renare förfarande i det fallet än enkel excision . Det också , kan utföras under lokalbedövning . Men i svåra situationer , kan den kräva att patienten ska sövas för att se några rörelser under förfarandet. En stans biopsi kan även göras under lokalbedövning . I denna process en liten del av huden runt mol är också automatiskt utskuren . Såret är i allmänhet avslutas med stitches. Shave biopsier är i allmänhet reserverade för atypiska mullvadar som stå på avstånd från hudens yta . De också görs med lokalbedövning . Förfarandet kallas " raka " biopsi eftersom mol är helt enkelt bort över huden område snarare än genom att skära i huden nedanför mullvadens utstick . Processen kan göras antingen min skalpell eller genom elektrolys . Dock är denna typ av biopsi rekommenderas inte vid hudcancer är misstänkt eftersom den inte bort huden området under den utskjutande delen .
7 .
Vänta på mullvad , eller delar av eller runt det , att gå till labbet för analys. Om resultaten tillbaka visar misstänkta hudceller eller slutgiltig cancer , får en av två saker inträffa . Läkaren (s ) kan gå vidare och göra ytterligare hud excision , skär bort lager på lager av huden runt mullvad området tills återvänder labbet prover kommer tillbaka ren . I händelse av att hud och vävnad blir alltför djup eller för bred , eller området i fråga ligger i ett känsligt område av kroppen , kan läkaren igen såret och hänvisa patienten till annan läkare specialist för vidare undersökning och eventuella ytterligare kirurgi och /eller behandling .
8 .
Skicka in mullvad och eller hud och vävnad för ytterligare lab testing. Since de första biopsiresultat ibland bedrar , ytterligare laboratorietester kan krävas . Om något ovanligt dyker upp , kan läkaren kontur ytterligare behandling eller behöver opereras . Detta skulle kunna omfatta en utökad kirurgisk process kallad " bred lokal excision . " Det kräver i huvudsak att fler hud och vävnad skäras bort från det område där mullvad fanns under den återstående hud och vävnad befinns vara cancer gratis . Detta kan göras antingen lokalt eller narkos , beroende på patientens , den del av kroppen och ett antal andra faktorer . Såret är ytterst stängs av stygn , om inte huden området är alltför stora . I sådana situationer kan det vara nödvändigt för patienten att ha hud ympade på såret från ett annat område av kroppen .

tips och varningar


 • Har nya eller ovanligt förändrats mol kontrolleras regelbundet av din läkare .
 • Om din läkare är osäkert om mullvadar anses vara " atypiska ", begära att namnet på en hudläkare för vidare prövning.
 • Känn din släkthistoria med beaktande av hudcancer .
 • När du är i solen, användning minst solskyddsfaktor på SPF 15 .
 • Följ alla dina läkares ordination när det gäller hudvård och underhåll .
 • bortse inte från mullvadar som uppenbarligen atypiska .
 • inte utgår från att hudcancer bara träffar andra människor och inte du .
 • Bara för att ingen i din familj har haft hudcancer , betyder det inte att du inte kommer .
 • Håll dig borta från solen så mycket som möjligt .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.