hur man kan förebygga sammanväxningar

Vad är en " vidhäftning ? " En vidhäftning är en medicinsk term som används för att beskriva när två eller fler portioner av vävnad form eller band tillsammans oftast till följd av skada eller ärrbildning . Vävnader kan obligation med organ eller tvärtom kanske vara sant . Tre vanliga typer är intrauterin , bäckenet och inom peritoneal , men det finns många fler och symtom varierar kraftigt från patient till patient . Det finns inget sätt att förhindra sammanväxningar helt som läkarna inte vet exakt varför de uppstår . Här är några grundläggande saker att tänka på om du vill försöka förhindra sammanväxningar.

Förhindra sammanväxningar


1 .
Få behandlas regelbundet. Om du får undersökas regelbundet av läkare eller sjuksköterska är det mycket mer troligt att du kommer att kunna förhindra sammanväxningar från att någonsin bildas. Var noga med att berätta för din läkare om eventuella biverkningar eller relevant tidigare sjukdomshistoria. I händelse adhesions göra form, kan en läkare kunna hindra sammanväxningar bildas på andra ställen i kroppen .
2 .
ta medicin . Över disk antiinflammatoriska eller värktabletter kan arbeta för att förhindra att vissa sammanväxningar som inte är ärftlig . De kan minska vävnad svullnad som kan främja sammanväxningar bildas .
3 .
Lär dig mer om förebyggande operation . I vissa fall förebyggande operation kan det vara befogat att bryta förtjockas bindväv isär eller blockera separerade vävnad från återansluta tillsammans . Barrier förfarandet , använda biologiskt nedbrytbara polymerer , är den mest aktuella sättet att förhindra sammanväxningar kirurgiskt . Läs om adhesiolysis och hysterektomi .
4 .
Läs om kinesisk ört terapier . Ett möjligt sätt att förhindra sammanväxningar är att inta vissa örter konsekvent, särskilt om du lider av mag- eller skål problem . Gå till ditt lokala bibliotek som det finns hundratals och listor över sådana åtgärder som har använts i århundraden för att förhindra sammanväxningar.

tips och varningar


 • studie om mucolytic enzymet och hyalronidase att förhindra sammanväxningar.
 • att förhindra sammanväxningar , tala med din läkare om " barriär produkter . " De används som ett slags spärr mot att utveckla eller förtjockning vävnad .
 • Läs om hur sår utvecklas inuti kroppen.
 • sammanväxningar har förknippats med dem som genomgår endometrosis kirurgi

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.