Hur man använder en strumpa stöd efter operation

En strumpa stöd är en stor hjälp för dem med funktionshinder eller personer som återhämtar sig från operationer som en total höftledsplastik , där böjning inte är tillåtet för en tid . Sock hjälpmedel kan du få dina strumpor på utan att böja . bestående av en del av plast , en sida slät och den andra täckt med frotté , har en strumpa stöd en lång rem handtag på varje sida
1 .
Köp en strumpa stöd . De finns på företag som säljer hållbara medicinsk utrustning , inklusive många apotek . Om du behöver en strumpa stöd efter en vistelse på sjukhuset där du har opererats , kan läkare eller sjuksköterskor direkt du var du kan köpa en strumpa stöd . Sock hjälpmedel är mycket billigt , för under $ 12.
2 .
Välj ett par strumpor . Tänk på att det förmodligen bäst att ha löst sittande strumpor på efter en höftoperation , så att inte komprimera dina ben , eftersom risken för blodpropp är ibland fram efter en sådan stor operation .
3 .
Ta en strumpa och skjut den över strumpan stöd . Det ska lätt passa som du manövrera den över strumpan stöd . När du har strumpan på strumpan stödet så långt det går bör du kunna titta inuti den öppna strumpan .
4 .
Håll i handtagen på strumpan stöd och släpp den delen med strumpa på golvet . Placera din fot med tårna rakt över öppna strumpan och tryck in den i strumpan som du håller på handtagen . Tryck lätt och foten skall glida delvis i strumpan . Dra upp strumpan stöd med banden och strumpan ska glida på din fot .
5 .
Dra strumpan på så långt det kan gå, slingrande tårna och en mindre vridning foten från sida till sida för att hjälpa strumpan gå en så långt som möjligt . Strumpan ska kunna glida ganska långt upp . När du har den på så långt det går kan du dra på strumpan stödet tills det kommer ut ur strumpan .
6 .
Upprepa detta med dina andra strumpa . Det kan ta ett par gånger med strumpan stöd innan du får en känsla för det och bli skickliga på att få på dina strumpor . Du får lära dig vilken typ av strumpor går på lättare än andra .

tips och varningar


Sock
 • hjälper också kallas strumpa assist .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.