hur man förebygger kirurgi ärr

Varje operation medför en risk för ärrbildning. Eftersom kirurgi innebär skära kroppen öppna och sedan sy ihop det igen , är chansen att du kommer att ha någon form av ärr som följd . Storleken på ärret kommer till stor del beror på de särskilda operation du hade . Du kan dock bidra till att minska sannolikheten för att ha en allvarlig operation ärr genom att vidta några förebyggande åtgärder efter din operation. Var aktsam om din behandling steg och du kommer att se bättre resultat
1 .
Följ läkarens anvisningar om eftervård för snittet området . Du kommer förmodligen få det område som omfattas med ett bandage tills stygnen tas bort . Efter stygnen är ute , hålla området rent . Du kan försiktigt tvätta området dagligen med antibakteriell tvål och vatten .
2 .
Håll dig borta från solen. Solljus kan få en negativ reaktion på skadad hud , vilket ökar risken för ärrbildning . Eftersom din hud är redan utsatta på grund av operation , kan det vara ännu mer utsatt för skador från solens strålar . Täcka området genom att bära sön skyddskläder när utanför . Du kan också använda en mild solskyddsmedel till området .
3 .
Applicera en kräm ärr ledningen flera gånger om dagen . Mederma är en populär ärr behandling grädde . Löken extrakt i det har visat sig avsevärt reducera uppkomsten av ärr . Det rekommenderas att du krämen till området tre gånger om dagen i minst åtta veckor . Eftersom nyare ärr bättre behandlingsresultat krämer , är det klokt att börja tillämpas direkt efter din kirurgisk stygnen tas bort .
4 .
Massage huden . Massera området hjälper till att bryta upp några ärrvävnad som kan bildas. Om ärrvävnad inte kan stelna i området , har du inte en märkbar ärr . Sikta på att massera området under två till tre minuter ett par gånger om dagen .
5 .
Prova ark ärr behandling . Dessa silikonbaserat ark arbete för att mjuka upp de befintliga ärr och förhindra att nya ärr bildas . Du ska sätta den behandling lakan över området och lämna den där för ett par veckor .
6 .
Rådgör med din läkare kirurgiska om Retin- A krämer . Dessa krämer uppmuntra cellförnyelsen och kollagenproduktionen. Om nya hud tillväxt uppmuntras , är det mindre troligt att du kommer att ha betydande ärrbildning . Retin- A krämer kräver ett recept , så diskutera fördelarna med din läkare.

tips och varningar


 • Om du har kirurgiska ärr som inte kommer att försvinna med icke-invasiva medel , kan du prova microdermabrasion och laserbehandlingar. Båda har visat sig vara effektivt på att minska uppkomsten av befintliga ärr . Prata med din läkare om dessa behandlingsalternativ.
 • Undvik irritera huden efter operationen , eftersom detta kommer att öka chanserna för ärrbildning.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.