om knä band kirurgi

Lap bandet kirurgi är en typ av viktminskning kirurgi som begränsar storleken på en patients mage med en återhållande verkan på magen med ett band . Genom att begränsa storleken på magen , mängden mat patienten kan svälja på en gång är också begränsad . Förfarandet är minimalt invasiva , reversibel och tar ca en timme att utföra om det inte finns några komplikationer

Historia

Lap bandet kirurgi godkändes i USA i juni 2001 av FDA . Dess föregångare , gastric bypass och gastroplasty , är oåterkalleliga operationer som omdirigera tarmkanalen att hålla de flesta livsmedel från att absorberas av kroppen . Dessa operationer hade risken för allvarliga komplikationer på grund av undernäring och med lett till döden i vissa fall . Lap bandet kirurgi infördes för att ge ett mindre invasiva alternativ som var reversibel och inte omdirigera mag-tarmkanalen .

Funktion

Lap bandet kirurgi används för att framkalla viktminskning hos överviktiga . Bandet placeras uppåt i magen och skapar två uns påse som begränsar den mängd mat man kan konsumera . Detta leder till att patienten känner dig mätt snabbare medan intaget en mindre mängd mat . Magen kommer så småningom att växa från två uns till fyra till sex gram . Detta förfarande används när en patient har svårt att gå ner i vikt genom konventionella metoder för kost och motion och brukar rekommenderas av läkare efter att patienten har försökt icke-kirurgiska metoder för att förlora vikt .

Överväganden

När operationen är tilltalande till dem som vill gå ner i vikt snabbt , måste en person ha i åtanke att knä bandet kirurgi krävs engagemang efter ingreppet . Efter operation måste patienten begår mot att förändra sin matvanor för att anpassa sig till de mindre mage . En annan faktor är kostnaden för förfarandet , som varierar från $ 15. 000 till $ 20. 000 . Patienter bör kolla med sin försäkringsgivare att ta reda på om en del av kostnaden täcks . De flesta läkare tillåter betalning planer för detta förfarande .

Missuppfattningar

Medan knä bandet kirurgi begränsar den mängd mat man kan konsumera , inte garantera varaktig viktminskning . I genomsnitt leder det till ca 40 procent minskning av övervikt . Läkare rekommenderar att patienter praxis goda matvanor och motionera regelbundet fortsätta att gå ner i vikt . Så småningom kommer magen förstora själva och patienter som fortsätter att praktisera dåliga matvanor kommer att se en minskning i viktminskning och även viktökning .

Varning

Det finns flera biverkningar förknippade med knä bandet kirurgi att en läkare ska underrättas omedelbart. Illamående och kräkningar är vanliga biverkningar och kan lindras av läkaren justera bandet . Fortsatt kräkningar , kan dock leda till undernäring om den inte behandlas . Infektioner kan också uppstå vid snittet platsen . Risken för dödsfall i samband med detta förfarande är ungefär en per varje 2000 patienter . Patienterna bör tala med sin läkare om alla biverkningar för att förhindra allvarliga komplikationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.