hur fungerar bråck operation ?

Bråck Fakta

En bråck är benämningen på en bula ut genom en svaghet i omgivande muskler eller vävnad . De flesta bråck utvecklas i buken och ljumskar . Tyvärr kommer ett bråck går inte iväg på egen hand . Kirurgi är det enda sättet att reparera dessa brister .

Uppskattningsvis 5 miljoner amerikaner , de flesta är män , utveckla bråck varje år, enligt Cleveland Clinic . Men eftersom de fruktar utsikterna för kirurgi , många väljer att lida i tysthet med ett medicinskt problem som kan leda till livshotande symptom . Den allvarligaste komplikationen innebär vad som kallas en strangulated bråck . När försörjningen av blod är avskuren att vävnaden instängd i en bråck , kan en dödlig infektion utvecklas snabbt . Denna situation kräver omedelbar läkarvård .

Evolving operationstekniker

Arbetet med att reparera bråck går tillbaka till tiden för den egyptiska faraonerna .

På 1880-talet , var en kirurgisk teknik för att reparera bråck utvecklas som ofta förblev används för nästa århundrade . Denna teknik är inblandade gör en betydande snitt i ljumsken , skjuta utbuktande bråck tillbaka in i buken och sedan stänga det fel av suturering tillsammans omgivande vävnader. Patienterna var ofta på sjukhuset i en vecka efter operation , gick med en käpp i fyra till sex veckor efteråt och inte återgå till sitt arbete i tre månader . Förutom smärta och lång återhämtningstid i samband med traditionella bråck-reparation operationer , det var en annan nackdel : en hög återfall .

Idag bråck reparation av verksamheten är bland de mest rutinmässigt (och säkraste ) av alla operationer . Och tack vare nya genombrott patienter upplever mindre smärta , snabbare återvinning och en minskad risk för återkommande bråck .

använder speciella maskor , kan kirurger nu skapa en smidig plug och /eller plåster för att reparera bråck i stället utförandet av suturering vävnader tillsammans . Denna teknik har kraftigt minskat risken för en upprepning .

Patienter kan också välja ett minimalt invasiva kirurgiska alternativ som kallas laparoskopi för att ha sitt bråck repareras . Kirurger som reparera bråck laparoscopically inte använder ärr-producerande snitt att få tillgång till patienternas bukväggen defekter . De har en annan syn på bråck-reparationer , bokstavligen . Med hjälp av en miniatyr kamera och speciellt konstruerade medicinska instrument , dessa kirurger utföra förfaranden genom tre små hål som är mindre än en fingertopp .

Snabbare Återvinning

Bråck operationer är nu effektivare och mindre påfrestande för patienterna . Idag alla utom de mest komplicerade bråck reparationer utförs i öppen vård och patienter får tillbaka på fötter snabbare än någonsin , vanligtvis inom några dagar . Många av dessa patienter kan också undvika att använda smärtstillande mediciner under sin återhämtning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.