fördelar och nackdelar med en hårtransplantation

Hårtransplantation har varit ett alternativ skallighet behandling sedan 1950-talet . Med framsteg inom medicinsk vetenskap och teknik, har fördelar av hårtransplantation vunnit mark på nackdelarna . Men en hårtransplantation är fortfarande ett kirurgiskt ingrepp , och den mänskliga kroppen inte alltid svara förutsägbart . Naturligtvis är kostnaden också ett övervägande . Innan hört en kirurg hårtransplantation , här är några saker att tänka

Kostnad

priser på hårtransplantationer har kommit ner en bit under de senaste åren, från runt $ 15 per graft till $ 3 till $ 8 per graft . Antalet transplantat som krävs per kvadratcentimeter mellan 30 till 70. En skicklig kirurg kan ofta åstadkomma attraktiva resultat med 45 eller 50 . Så , till kostnaden transplantation 25 kvadrat cm får $ 10,000 . För vissa människor är denna klumpsumma tillräckligt hög för att utgöra en betydande nackdel .

Alternativ

Även om den ursprungliga utlägg av kontanter är hög för hårtransplantationer , under en livstid de erbjuder en kostnadsbesparingar gentemot anpassade konstgjort hår ersättande system som HairClub eller Farrell Hair Systems . Dessa högkvalitativa hår ersättande system kostar mellan $ 500 och $ 5. 000 , med ett mellanregister på ca $ 1,200. Vissa behöver bytas så ofta som en gång om året . Återfastsättning och grooming förfaranden kan lägga till en extra $ 500 eller $ 600 per år . Under en 10- årsperiod , skulle detta kunna leda till så mycket som 20. 000 dollar , klart mycket mer än genomsnittet hårtransplantation.

resultat

I dag är en bra hårtransplantation nästan omöjlig att upptäcka . Men hårtransplantation resultat inte kan garanteras . Som med alla kirurgiska ingrepp , är infektion alltid en risk. Dessutom kan vissa av de transplanterade håren dör eller tunn naturligt som du ålder . Om håret i donationsområdet tunnar oväntat som du ålder , kan du vara kvar med en ointressant kala band på baksidan av huvudet .

narkotika

I motsats till läkemedelsbehandling som Propecia , varumärket för Finasteride Och Rogaine som innehåller minoxidil , hårtransplantationer erbjuder fördelen av att vara drogfri , förutom anestesi under förfarandet. Även Propecia och Rogaine är bäst för förnybara hår på hjässan , och växer inte hår i den främre delen av hårbotten . Även Propecia och Rogaine är lämpliga endast för att återupprätta gallring hår eller stoppa håravfall. Ingen av medicinerna kommer att växa hår på helt kala områden . Propecia kan inte förskrivas till kvinnor , eftersom det kan orsaka fosterskador .

Överväganden

Alla är inte en bra kandidat för en hårtransplantation . Du måste ha tillräckligt med hår på låg rygg och sidor av huvudet för att leverera ympkvistar för din kala fläckar utan att skapa tunnhet givaren området. Givaren området måste innehålla minst åtta hårstrån per 4 mm i diameter . För att vara säker på att givaren hårstråna inte också kommer att vara benägna att skallighet med åldern kommer en hårtransplantation läkare vill se bilder på andra mogna familjemedlemmar av samma kön . Patienter yngre än 30 är ofta rekommenderas av sina läkare att använda alternativa behandlingar , skjuta hårtransplantation i flera år , så att storleken på den potentiella givare området kan mer exakt bedömas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.