hur de ska hantera under din återhämtning av en kirurgiskt repareras bruten fotled

Du bröt fotleden . Du har inte bara bryta det ändå . . . du verkligen bröt den . Mening , du gick till sjukhuset och ortopeden tittade på dig och sa , " Du kommer att behöva operation . "Välkommen till livet av dina fötter för en stund ! Men jag har några tips om hur man ska klara när du känner att du aldrig kommer att läka .

En reparation av en bruten fotled låter inte som så mycket innan det händer dig . Detta utgör en viktig invasiv kirurgi och du kan vara av dina fötter för 8-10 veckor
1 .
Om du har tid att förbereda för din operation , ( och inte behövde akut operation som jag) bör du veta vad du in för . Det är en stor operation mening , kommer de att slå ut dig och du kommer att vakna upp i återhämtningen. Om du aldrig har varit under narkos innan det blir lite skrämmande . De kommer ge dig några läkemedel som kan göra dig illamående . Se till att du berätta för dem om du är benägen att åksjuka och om du är en sångare eller använda din röst för en levande , berätta för dem att utföra intubation dig med minsta röret möjligt . Du kommer förmodligen somna snabbt .
2 .
När du vaknar på återhämtning , kommer du förmodligen ha svårt att kasta om och vara ganska svullen . Svullnaden kommer att minska något efter några dagar , men räkna med att det finns en viss svullnad under en lång tid . . . och med ett år eller så .
3 .
du förmodligen kommer att få ut från sjukhuset så snart din smärta är visserligen i viss utsträckning . Du kommer förmodligen gå hem med några narkotiska smärtstillande medel ( percoset , endocet , etc) . Jag hittade dessa vara underbart för den första och en halv vecka av mitt tillfrisknande , men jag tycker det är bra att avvänja dig av dessa så snabbt som möjligt efter att du kommer hem . Bara ta medicin när du tror att du inte kan hantera smärtan .
4 .
Rekrytera någon att bo hos dig minst ett par dagar efter att du kommer hem från sjukhuset . Det kommer att hjälpa dig att få anpassas till din nya walk- mindre stat . Du kommer att vara mycket wonked ut från operation och att ha någon att se till att du äter mat och ta din medicin kommer att vara till stor hjälp för dig . Du bör också rekrytera någon du är bekväm med att hjälpa dig ta bad .
5 .
Försök att undvika att bli stående . Fotled och fot kommer att få uppleva en hel del svullnad och vara upprätt orsakar att blodet strömma ned och orsaka mer smärtsam svullnad . Det är därför att ha någon att stanna hos dig är viktigt . Komma upp och ner för att använda toaletten och gå till sängs är egentligen allt du bör göra under de kommande veckorna .
6 .
Håll benet högt . Återigen , på grund av svullnad , måste du hålla din fotled högt så att blodet inte rinner ner . Efter att ha kuddar runt hela huset är det som räddade mig .
7 .
Några veckor efter operationen kommer du förmodligen ha din hårda kasta bort och byta ut den med en avtagbar "boot " ; . Detta är den mest skrämmande sak för att du känner att du är softshell krabba! Första gången du tar bort boot utanför läkarmottagningen ( att bada , till exempel ) , kommer att vara mycket skrämmande och obehagligt och foten kommer förmodligen att se fruktansvärt. Min fot var otroligt mörbultad och missbildade . Men ta er i akt ! Din fot kommer att återgå till det normala . Du bör vara försiktig när din boot är avstängd .
8 .
boot blir ganska grov efter ett tag . Du kan torka av den med en fuktig trasa och sätta lite talk för att hålla den från att bli för grov .
9 .
Du kan ha stickningar i fotled och fot medan du läka . Cutting fotled öppna och verktyg runt därinne kan ibland skada nerverna och orsaka hemska stickningar . Detta är otroligt irriterande, men kommer att passera med tiden som nerverna läker .
10 .
Sova kommer att bli svårt och du kommer antagligen att behöva lära sig att vara bekväm att sova på rygg med benen förhöjda . Det fanns några nätter där jag sov bara en timme eller två . Ibland , mitt i natten , kommer du plötsligt rycka fotleden i en spasm . Detta är skrämmande och smärtsam, men det är normalt och du bör inte oroa dig för att skada dig själv när detta sker .
11 .
Var försiktig när du är på din kryckor . Titta där du vill placera din krycka .
12 .
Om du ska vara ensam när du är healing , se till att du har tillgänglig mat . Du kommer att behöva något du kan värma i mikron och säkert genomföra till din viloplats lätt . Laga mat när du är helande är inte ett alternativ eftersom du kommer att upprätt för länge .
13 .
Sök känslomässigt stöd. Jag grät mycket under min återhämtning eftersom jag var så frustrerad . Kontrollera att du har någon att ventilera din frustration till och kommer att förstå dina känslor .
14 .
INTE börja gå innan kirurgen säger att det är okej . Du får på nytt skadar dig själv .
15 .
arbeta mycket hårt i sjukgymnastik . När du äntligen kommer till en punkt som du kan gå hela tyngden Baring , sätta benet ner kommer att göra ont. Prova och nakna smärtan så att du kan återhämta sig snabbt. Det tar inte lång tid för benmusklerna att förtvina men det verkar ta en evighet att bygga upp dem igen . Gör din sjukgymnastik övningar varje dag och is fotled efteråt för att lindra svullnaden .
16 .
Försök att inte vara alltför beroende av NSAID smärtstillande såsom Alvedon och Aleve . Försök att ta dem bara om smärtan du upplever inte kan tolereras . Tar för mycket av dessa läkemedel kommer att störa din mage eller ens orsaka sår .
17 .
Du kan behöva ha någon som hjälper dig i och ur badkaret . Sänk inte ner din bruten fotled . Håll den ur badkaret , förhöjda . När du är delvis vikt-Baring , kan det vara uppfriskande att ta en dusch. Jag använde en plast stepstool som en plats att stå på ena foten i duschen var praktiskt taget omöjligt att inte tala om farliga . Det första dusch kändes väldigt bra !

tips och varningar


 • Du kanske känner att du ALDRIG kommer att bli bättre , men till slut det gör det. Du får inte känns som vanligt även efter ett par månader att gå på det . Det kan kännas stel . Utöva den kommer att hjälpa till att lossa den.
 • Försök att äta bra under din återhämtning . Dina ben försöker reparera sig själva och som har lämpliga mejeriprodukter i kosten kan inte skada liksom att äta hälsosam mat med färska frukter och grönsaker .
 • Försök att inte titta för mycket på TV . Du kan skaffa dig till en vana och även efter din återhämtning, kommer du vill titta på tv hela tiden . Använda en del av din återhämtning tid att läsa , skriva eller spela spel . Variera din tid går verksamheten .

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.