kirurgiska verktyg som används i operationssalar

Operationssalen kan vara en plats för imponerande procedurer som utförs dagligen för att berika , och även rädda liv . Det är inte mindre otroligt att lära sig av de många verktyg som används i operationssalen för att utföra det stora utbud av verksamheter i dessa tider

handinstrument

förmåga att utföra ett kirurgiskt ingrepp vilar framgångsrikt med en solid grund av kirurgiska instrument. Den mest grundläggande , liksom väsentliga , verktyg som möjliggör kirurg och hans personal för att utföra och slutföra förfarandena är " handinstrument . "
handinstrument möjliggöra kirurg och assisterande personal för att utföra de grundläggande teknikerna av en operation . gör snittet , fastspänning bleeders , etsande vävnad amd stänga såret vid slutförandet av ärendet
Dessa grundläggande handinstrument inkluderar sådana delar som skalpell ( kirurgisk kniv ) , diverse peanger ( klämmor för små blödningar fartyg ) , upprullningsdon ( används för att skilja såret och förbättra visualisering , pincett ( att gripa och hålla vävnaden) och nål hållare som används för att suturen vävnad och för att stänga sår .

Elektrokirurgiska Verktyg

Före tillkomsten av användningen av högintensiva elektrisk ström att skära vävnad och koagulera blödning fartyg , hade kirurgen bokstavligen inget annat alternativ än att klämma och fästa blödning fartyg och att skära vävnad med antingen en skalpell eller sax .
År 1926 utförde en kirurg vid namn Dr Harvey Cushing första kirurgiska proceduren med elektrokirurgiska verktyg , som utvecklats under två år av hårt arbete vid Harvard University av Dr William bovie .
Sedan dess är den elektrokirurgiska enheten en stöttepelare i praktiskt taget alla operationssalar och för den stora majoriteten av förfaranden .

ortopedi

Ortopedisk kirurgi är operation på ben , leder och muskler. Dessa kirurgiska ingrepp räta krokiga ben , byt artrit höfter och knän , och hjälpa människor att stå rakare och längre .
En skulle vara aldrig så förvånad över precis vad specialiserade verktyg utgör ortopedisk kirurg Armamentarium .
Överväg motorsågar , skruvmejslar , hammare , borrar , metallplattor och stift stål . Dessa är alla en del av vad kirurgen måste kunna fixa brutna ben , implantat konstgjorda leder och korrekt deformerad ryggrad .

operationsbord

Operationsbordet är mittpunkten för alla kirurgiska ingrepp. Det är smal och lång . Den är utformad för kirurgen och hjälpa personalen att komma nära patienten . Det kan göras för att anta en rad olika befattningar , beroende på behoven hos kirurgen .
Några bord är gjorda för särskilda förfaranden , såsom frakturer tabellen för höftoperation eller urologi tabellen för njure och urinvägar förfaranden .

Kirurgiska mikroskop

kirurgiska mikroskop används för en mängd olika surgicla förfaranden . Det används mycket i ögondroppar ( ögat) kirurgi samt neurokirurgiska ingrepp i hjärnan och ryggmärgen .
Mikroskopet kan anslutas till en TV-monitor som kan ses av andra anställda och observatörer . Det kan täckas med sterilt draperier så att kirurgen att manipulera det hela förfarandet. Många mikroskop är nu utrustade med DVD-inspelning kapacitet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.