komplikationer av knäledsproteser

Knäledsplastik är också känt som proteskirurgi och används ofta för att lindra obehag och smärta i knäna. Detta förfarande är mest effektiv när den används på artrit knä , särskilt de drabbats av artros . Dessa operationer kan ersätta några eller alla av knät och brukar ersätta skadade ytor med metalliska implantat så att knät för att flytta

Blodproppar

Den vanligaste komplikationen från en knäplastik operation är bildandet av blodproppar . Dessa blodproppar förekommer vanligtvis i venerna i benen .

Hälsoeffekter av blodproppar

Förutom ibland vara smärtsamma , kan dessa blodproppar lossnat och reser till andra blodkärl , där de kan orsaka en stroke eller en hjärtattack .

Brott

Periprosthetic frakturer ( frakturer runt implantatet ) är ett växande hot som patientens ålder . Dessa frakturer kan uppstå både under operationen och efteråt .

strukturella problem

Patienter som får knäledsplastik inte kan återhämta sig hela sitt utbud av rörelse och kan också uppleva instabilitet på knäskålen . De flesta implantat är nu osannolikt att lossna på grund av slitage .

Infektion

Som med alla operationer , är postoperativ infektion en allvarlig risk . Detta är särskilt farligt för knä operationer på grund av användningen av protetiska implantat samt platsen för operationen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.