Hur fungerar LASIK arbete?

inledande samråd

Lasik börjar med en rad samråd med en läkare . Under dessa samråd , kommer läkaren att kontrollera hornhinnan förmåga att bryta ljuset , eleven storlek , formen på hornhinnan och hornhinnan tjocklek . Dessa mätningar är nödvändiga för att se om patienten är en bra kandidat för LASIK kirurgi .

Vad Lasik Involverar

Laser -assisted in situ keratomileusis eller Lasik , görs oftast som ett öppenvården förfarandet . Under förfarandet , är en laser eller mikro-blad används för att skära en liten flik i hornhinnan . Detta kommer att lämna ett gångjärn i ena änden av luckan . Denna flik är sedan vikt tillbaka för att exponera lagret av hornhinnan kallas stroma . Laserpulser bort då delar av stroma .

Lasik förfarande är olika för olika typer av synkorrigering . För kortsiktighet är hornhinnan görs flackare . För framsynthet , är hornhinnan görs brantare . Korrigeringen för astigmatism innebär att hornhinnan mer sfäriska .

Förfarandet sker såväl med en bedövningssalva . Vissa patienter be om en lugnande innan operationen. Den naturliga vävnaden i ögat används som bandage , så inga stygn av konstgjord bandage krävs . Det rekommenderas ofta att patienter vila med slutna ögon i ett par timmar efter ingreppet för att främja läkning .

Följ upp Care

En uppföljning besök krävs vanligtvis inom 48 till 72 timmar efter operationen . Läkaren kommer att kontrollera synskärpan och diskutera eventuella kortsiktiga synproblem . Antibiotika och anti- inflammatoriska droppar är föreskrivna för de veckor efter operationen. Uppföljning utnämningar för att se till läkning sker normalt är vanliga för de första sex månaderna . De förekommer ofta på en vecka , en månad , tre månader och sex månader.

Framgång Priser och biverkningar

LASIK har en mycket hög grad av framgång . Framgång är högre för patienter som börjar förfarandet med bättre syn . De är lägre för patienter som behöver mer synkorrigering . I extrema fall kan mer än en LASIK förfarande krävas för synkorrigering .

Trots Lasik höga träffsäkerhet, i sällsynta fall biverkningar uppstår. Biverkningar kan inkludera torra ögon under läkningsprocessen , ögonbesvär i 24 timmar efter operationen , oregelbunden astigmatism , korneal grumling eller bländning , under eller över korrigera syn , en oförmåga att använda kontaktlinser , ärr , infektion , synnedsättning , eller förlusten av hornhinnan luckan kräver en hornhinna transplantat .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.