hur alkohol och cigaretter påverkar kirurgi

postoperativa komplikationer

Flera studier har gjorts i samband med kirurgi och effekterna av alkohol och dricka . Många har rapporterat att avhållsamhet från alkohol och tobak före operation minskar postoperativa komplikationer . Drickande och rökning kan också leda till en större chans för infektion och andra komplikationer . Anledningen till detta är att både alkohol och tobak negativt påverka den övergripande funktionen hos kroppens organ . Som ett resultat , efter operationen , storkonsumenter och rökare har större chans att sårinfektioner och hjärt- komplikationer . Till exempel har forskare från Bispebjerg Rikshospitalet i Köpenhamn , studerade Danmark patienter som hade höft-och knäledsplastik och korrelerade återhämtning och rökning ( se Resurser ) . Den forskning visade att rökare som slutat eller minskat sin vana var mycket mindre risk att drabbas komplikationer ( 18 procent ) än de som som inte sluta eller skära ned ( 52 procent) .

Sänker läkande

dricka alkohol och röka cigaretter kan också hindra den totala funktionen hos kroppens immunförsvar , och kan få blodtrycket att stiga och blodets tunna ut . Om en person har operation , kommer hon vill se till att hennes blod ska koagulera snabbt så hon kan börja läka så fort som möjligt . Samma Danmark-målet studie ovan visar att fyra veckors preoperativ alkohol intervention förbättrats avsevärt patientens organfunktioner före operation , vilket ledde till en snabbare läkningsprocess .

negativt påverkar Sleep

Tung bruk av tobak och alkohol kan avbryta en hälsosam sömncykel . Sömn är väldigt viktigt att kroppen efter ingreppet . Sömn hjälper kroppen att läka och justera . Utan en vanlig sömncykel , kommer kroppen att läka inte så snabbt eller effektivt .

Intensifierad Biverkningar av anestesi

För mycket tunga alkoholkonsumenter eller alkoholister får sviterna av anestesi vara mer intensiv . En patient bör meddela sin läkare om han dricker mycket , så att läkaren kan föreslå några postoperativa mediciner som hjälper till att minska biverkningarna . Till exempel kan mycket storkonsumenter få abstinenssymtom efter operationen som kan leda till sömnsvårigheter, dålig aptit , svettningar , darrningar, kramper och anfall .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.