vad är cellterapi ?

Den medicinska världen fortsätter att växa med stormsteg . En av de nyaste och ibland kontroversiella förfaranden cellterapi . Det har i praktiken ett tag nu , men är inte utan växtvärk . Liksom många operationer , kan det verka radikalt att människor, särskilt när stamceller är inblandade . emellertid den forskning som har gjorts visar att cellterapi kan vara effektiv i att behandla ett antal sjukdomar

Funktion

Cellterapi arbetar genom att införa nya celler till en sjuk vävnad i syfte att bota en sjukdom . Ett antal olika celler kan användas för olika omständigheter .

Stem Cells

Stamceller är celler som inte har vuxit till mognad . Då det infördes en vävnad , kommer de att växa till friska celler som matchar vävnad och därmed ersätta de sjuka cellerna och reparera vävnad . Denna form av cellterapi är mycket kontroversiell, eftersom stamceller normalt skördas från foster .

Cell Transplant

Celltransplantation är klar med fullvuxen celler av en viss typ . De har tagits från en donator och läggas till den vävnad av en patient i syfte att starta reparationen .

Betydelse

Med tillräckligt forskning och praktik inom teknik , är cellterapi tros kunna bota ett antal cancer och andra sjukdomar , inklusive Alzheimers sjukdom och olika genetiska sjukdomar. Det är därför många forskare fortsätta att verka för finansiering trots starkt motstånd .

Ärftlighet

Cellterapi fokuserar mest på ärftliga sjukdomar för tillfället . De är särskilt användbara för dessa , och används ofta i kombination med tekniker för genterapi för att erövra mutationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.