vad som bestämmer om överviktsoperationer är medicinskt nödvändigt ?

uppsöka läkare

Om du är orolig för din vikt , är det första steget för att se din husläkare . Bariatric viktminskning kirurgi har blivit alltmer populärt som ett sätt att behålla vikten och att lösa medicinska problem som orsakas av fetma . Det finns många olika typer av kirurgiska ingrepp mot övervikt . I vissa fall är en stor del av magen faktiskt kringgås. I andra fall är magen banded att göra det belopp som kan finnas i mycket mindre . Många har upplevt dramatiska livsförändrande resultat från denna operation . Men liksom en större operation , bör den inte tas på allvar . Magsäckskirurgi bör aldrig vara ett alternativ till bantning , och bör övervägas under extrema omständigheter . Det är därför det finns strikta regler för att avgöra om kirurgi är medicinskt nödvändigt. Fastställande av huruvida förfarandet är medicinskt nödvändigt kommer också att avgöra om en försäkring kommer att betala för det .

Body Mass Index

En person är fast besluten att vara överviktiga av sina Body Mass Index (BMI ). Detta antal kan jämföras vikt och höjd . Ett BMI på 25-29,9 anses överviktiga . Ett BMI på 30 eller mer anses lida av fetma . Ett BMI på 35-40 anses kraftigt överviktiga medan ett BMI över 40 anses sjuklig fetma . När en person bedöms som en kandidat för Bariatric viktminskning kirurgi , är deras BMI en viktig faktor som beaktas. Vanligtvis kommer överviktsoperationer endast övervägas när en person har ett BMI över 40 , eller ett BMI på 35 eller mer med tecken på fetma komorbiditeter .

midjemått

Midjemåttet mäts med din läkare . Detta kommer att avgöra hur mycket bukfett på personen . Fett som lagras i buken är särskilt farligt . Efter att ha överskott magen fett sätter patienter med en högre risk för typ 2 -diabetes , höga blodfetter , högt blodtryck och hjärt-kärlsjukdom . Om personen är bukfettet är särskilt hög , kommer han att komma ifråga för operation .

Sjukdomar och tillstånd förknippade med fetma

Din läkare kommer att fastställa förekomsten av sjukdomar relaterade till fetma . Ibland kan viktminskning kirurgi vara ett sätt att förebygga eller kontrollera dessa sjukdomar . Medicinska problem förknippade med fetma kallas fetma komorbiditeter . Några av dessa villkor omfattar hjärtsjukdomar, diabetes , sömnapné och högt blodtryck .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.