Är det säkert att amma med saltlösning implantat ?

Om du nyligen haft bröstimplantat och är orolig för att kunna amma ditt barn , lita på att du fortfarande kan . Även om det är allmänt att saltlösning implantat har haft någon anknytning sjukdomar till kvinnor som har dem, bör du ta hänsyn till placeringen av implantatet , eftersom detta är en viktig fråga i amning av ett spädbarn

Missuppfattningar

Det var en gång ansåg att kvinnor som hade implantat inte kunde mata sina barn med bröstmjölk . Tvärtom kan kvinnor fortfarande mata sina spädbarn .

befarar

På grund av silikon läcka skrämma av 1990-talet och kvinnor blir sjuka på grund av detta , trodde man att alla implantat var osäkra . När saltlösning läckor , absorberar kroppen innehåll , och om det inte finns bakterier i implantatet kan ingen skada komma till modern eller barnet .

Placering

Placering av ett implantat kan bli avgörande för korrekt matning av en nyfödd . Om implantatet placeras under luckan i bröst , eller via armhålan , dina chanser för amning är högre .

Komplikationer

Om implantatet placeras genom ett snitt i vårtgården , kan nerver skadas , vilket kan göra chanserna för amning svårare , eftersom nerver behövs för att stimulera mjölkproduktionen. Dessutom, om bröstvävnad är störd eller mjölkgångarna skadats på grund av att skära , då detta minimerar risken för att kunna amma .

matningsproblem

Vissa kvinnor som har implantat kan uppleva smärtsamma mjölkstockning . Men om du mata ditt barn regelbundet kan du minska dessa obehag .

Alternativ

Om du är orolig för ditt implantat , tala med din läkare om din procedur. Tala med en amning konsult före och efter barnets födelse , särskilt för att övervaka din barnets viktökning se till att de får tillräckligt med mjölk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.